Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977205 kpl

Valiokuntahommia ja liikennekysymyksiä

Share |

Torstai 18.2.2010 klo 6:45 - Antti Kaikkonen


Ulkoasiainvaliokunta on eduskunnan arvostetuimpia valiokuntia, eikä suotta. Asiat ovat kansakunnan kannalta tärkeitä. Myös porukka on mainio, valiokunnassa on monta terävää ja mukavaa tyyppiä (en nyt tarkoita itseäni..). Hauska palata siis.

Valiokunnathan kokoontuvat lähes päivittäin kokouksiinsa, joissa kuullaan maan parhaita asiantuntijoita eri aiheista. Esimerkiksi eilen UaV käsitteli ihmisoikeusselontekoa ja kuuli ministeri Häkämiestä Afganistanin tilanteesta. YmV puolestaan keskittyi Itämeren tilan kohentamiseen. Suuressa valiokunnassa oli kuultavana pääministeri Vanhanen. Lisäksi kiisteltiin jälleen perinteisesti lautasongelmasta, jonka kyllä voisi jo jättää pikkuhiljaa taakse. Lautasista on puhuttu jo tarpeeksi, voi kysyä missä on pihvi? Eli menettelytapakeskustelusta voisi jo siirtyä asiakeskusteluun.

Viime viikonloppuna tarjoilin perinteisiä ystävänpäiväkahveja kotikulmillani Keski-Uudellamaalla. Porukkaa oli mukavasti liikkeellä, ja vieläpä hyvällä tuulella. Oli hauska tavata vanhoja ja uusia tuttuja.

Tiistai-iltana liikenneministeri Anu Vehviläinen vieraili Tuusulassa, ja olin itse ollut puuhaamassa häntä paikalle. Selvitimme alueen liikenneongelmat hänelle perusteellisesti, Koskenmäen kiertoliittymästä alkaen. Hankkeet ovat liian suuria kunnille yksin toteutettavaksi. Tiepiirillä ei ole rahaa, ja eduskunnalle taas yksittäisten kuntien hankkeet ovat liian pieniä. Vaalipiirissäni Uudellamaalla tarpeellisia hankkeita on kymmenittäin. Nämä eivät voi ikuisesti roikkua, sillä ruuhkautuminen pahenee koko ajan.

Yksi vastaus on joukkoliikenteen lisääminen. Siihen olen tyytyväinen, että pääradan lisäraiteiden suunnittelu Keravalta pohjoiseen on alkanut. Olemme alueen kansanedustajien kanssa tätä asiaa voimakkaasti ajaneet jo pitkään. Lisäraiteet mahdollistavat lisävuorot ja junien paremman aikataulussa pysymisen. Siitä huolimatta pahimmat maantieliikenteen pullonkaulat ja vaaranpaikat pitää korjata.

Viime viikkoina ja päivinä on tullut uutisia kansanedustajista, jotka ovat päättäneet jäädä pois eduskuntatyöstä ensi vaaleissa. Tänään tuohon joukkoon liittyy oma puolisoni, joka on ollut talossa kaksi kautta. Jokaisella poisjäävällä on ratkaisuihinsa omat syynsä, jotka he itse ovat kertoneet. Itse en kuitenkaan yhtään hämmästele niitä, jotka tähän ratkaisuun päätyvät. Kansanedustajuus on mielenkiintoista ja tärkeää työtä, mutta vastapainona se myös ottaa äärimmäisen paljon - fyysisesti ja henkisesti. Ja elämää on varmasti eduskunnan ulkopuolellakin.

Itse olen näillä näkymin jatkamassa, tai ainakin tällaista on Uudeltamaalta esitetty. Virallisesti asia ratkeaa myöhemmin keväällä. Ja aivan oikeasti se ratkeaa huhtikuussa 2011, kun järjestetään seuraavat eduskuntavaalit. Asia on kansan käsissä.

 

Avainsanat: valiokunta, ulkoasiainvaliokunta, liikenne, junat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini