Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977203 kpl

Monenlaista maailmanparannusta

Share |

Keskiviikko 24.3.2010 klo 15:31 - Antti Kaikkonen


Olin viikonloppuna keskustelijana mielenkiintoisessa seminaarissa Tampereella. Aiheena oli politiikan ja median suhde, muina panelisteina Ylen tj Mikael Jungner ja tutkija Erkka Railo, paneelin puheenjohtajana toimittaja Johanna Korhonen.

Politiikan maine ja ilmapiiri on heikentynyt aika paljon viime vuosien aikana. Riskinä tässä kehityksessä voi olla, että yhä vähemmän politiikkaan hakeutuu täysjärkisiä kansalaisia, ja yhä enemmän kylähulluja ja narsisteja. Tätä tuskin kukaan haluaa. Vaikka moni on virheitä tehnyt - varmasti minäkin - niin uskon, että kansanedustajista selvästi suurin osa on aivan hyvillä motiiveilla rakentamassa parempaa yhteiskuntaa.

Myös yhteiskunnallista opetusta olisi hyvä lisätä. Koulun jälkeen moni nuori kyllä tietää, mikä on derivaatta. Mutta onko riittävää käsitystä demokratiasta? Eivät nämä asiat kenelläkään geeneissä ole, silti kyse on varsin tärkeistä asioista. Ei ole ihan sama, minkälaisessa yhteiskunnassa elämme.

Sain Tampereelle kyydin Jussi Lähteeltä, joka on vanha tuttuni politiikan sekatyömiehenä, jollainen itsekin olen. Olimme samaan suuntaan menossa ja samasta paikasta. Jussi on kirjoittanut mainion "Politiikka-Suomi -sanakirjan", joka avaa politiikan termejä ja fraaseja kansankielelle. Kirjassa on paljon asiaa, ja rutkasti huumoria. Suosittelen.

Anneli Jäätteenmäki ilmoitti, ettei lähde Keskustan puheenjohtajakisaan. Alkaa näyttää siltä, että enempää puheenjohtajaehdokkaita ei ehkä tule, ja kisa käydään neljän ehdokkaan kesken. Olen itsekin päätynyt ajattelemaan niin, että seuraan tämän kierroksen katsomon puolelta. On vielä vaikea ennustaa, kuka ehdokkaista voittaa: Paavo Väyrynen, Mari Kiviniemi, Timo Kaunisto vai Mauri Pekkarinen. Toisaalta ensimmäistäkään kunnon paneelia ei ole vielä käyty, ja asialliset erot ehdokkaiden välillä ovat vielä jossain määrin hämärän peitossa. Edessä on mielenkiintoinen kevät. Paras voittakoon.

Maanantaina oli Tuusulan kunnanvaltuuston kokous, jossa jätin mielestäni aika merkittävän aloitteen. Ehdotin, että Tuusula ja muut pääkaupunkiseudun kehyskunnat liittyisivät Helsingin seudun joukkoliikenteen kuntayhtymään, eli vanhaan YTV-alueeseen. Työssäkäyntialue on yhteinen, ja olisi järkevää, että alueella olisi myös yhteinen, toimiva ja kohtuuhintainen joukkoliikennejärjestelmä. Kestää vielä varmasti aikaa, ennen kuin tähän päästään, mutta mitä pikemmin, sen parempi. Väestö kasvaa ja ruuhkat pahenevat, jos joukkoliikennettä ei paranneta.

Yleisradion rahoituskeskustelu päätyi härdelliin. Itse asia jäi ratkottavaksi vaalien jälkeen. Mediamaksumalli näyttää jäävän nyt hyllylle. Oman käsitykseni mukaan parasta taitaisi nyt olla hakea vastausta budjettirahoituksen pohjalta. Se pitäisi hakata kiveen nyt riittävän lujasti, jotta politiikan suhdanteet eivät sitä heiluttelisi.

Olin tänään vastaanottamassa Amnestyn vetoomusta seksuaalirikosten lainsäädännön uudistamiseksi. Aihe on vaiettu, mutta tärkeä. Kymmenet tuhannet naiset vuosittain joutuvat seksuaalirikoksen uhriksi, mutta vain pieni osa näistä johtaa rangaistukseen. Tarvitsemme lakimuutoksia, mutta sitäkin tärkeämpää on saada aikaan arvo- ja asennemurros ihmisarvoa kunnioittavaan suuntaan. Väkivalta on väärä keino ratkoa yhtään mitään.

Avainsanat: media, Yleisradio, joukkoliikenne, HSL, YTV, seksuaalirikokset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini