Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977206 kpl

Alueen asialla

Share |

Keskiviikko 19.1.2011 klo 15:35 - Antti Kaikkonen


Pidimme viikonloppuna eduskuntavaalien tukiryhmäni ensimmäisen kokouksen tänä vuonna. Porukkaa oli entistä enemmän paikalla, henki oli hyvä ja ilmassa oli tekemisen meininkiä. Keskustelimme vaaliteemoista ja kampanjoinnin muodoista. Suunnittelemista ja tekemistä on vielä paljon edessä. Sovimme, että seuraavan kerran tavataan 9. helmikuuta Tuusulan Hyrylässä. Jos haluat liittyä tukiryhmääni, ole yhteydessä minuun tai vaalipäällikköni Hanna Torvastiin (hanna.torvasti@gmail.com). Uudet (ja tietysti myös vanhat) ihmiset ovat lämpimästi tervetulleita!

Maanantaina teimme keskiuusimaalaisten kansanedustajien (Kaikkonen, Kuusisto, Lehti) kanssa kahvilakierroksen Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä. Oli hyvät keskustelut joka paikassa, terveisiä vain kaikille kahvilla käyneille. Ihmisiä puhututti niin junaliikenteen ongelmat, energiakysymykset, työllisyys kuin palvelutkin. On tärkeää, että alueen kansanedustajat ovat sekä Keski-Uudenmaan, että koko Uudenmaan asialla.

Radio Ylen Ykkösen Ykkösaamu oli kutsunut kolme kansanedustajaa eilisaamun suoraan lähetykseen keskustelemaan euroalueen talouskriisistä suoraan lähetykseen. Kutsun saivat lisäkseni Miapetra Kumpula-Natri (sdp) ja Petteri Orpo (kok). Keskustelimme ennen kaikkea Portugalin tilanteesta, ja siitä, millä keinoilla epävarma tilanne voitaisiin vakauttaa. Korostin sitä, että eduskunnan tehtävä on miettiä tässä tilanteessa ennen kaikkea Suomen etua ja sitä, miten turvaamme yritystemme toimintaedellytykset ja työllisyyden maassamme.

Keskustelu löytyy linkistä http://areena.yle.fi/audio/1620843

Eilisilta kului eduskuntapäivän jälkeen Tuusulan kunnantalolla, missä yleisötilaisuudessa vieraanamme oli kuntaministeri Tapani Tölli. Pidin itse tilaisuudessa myös alustuspuheenvuoron, ja keskustelu virisi aktiiviseksi. Puhuttiin kuntayhteistyöstä, metropolipolitiikasta, liikenteestä, asumisesta, kaavoituksesta ja ympäristöasioista. Muun muassa.

Ja tietenkin jätevesiasetuksesta, joka on tullut esiin lähes joka yleisötilaisuudessa viime kuukausina. Asia on loppusuoralla käsittelyssämme ympäristövaliokunnassa. Eilen kuulimme asiassa perustuslakiasintuntija Mikael Hideniä. Näyttää siltä, että saisimme mietinnön ensi viikolla valmiiksi. Uskon, että lopputulos on huomattavasti nykyistä asetusta parempi.

Huomenna menemme karvalakkilähetystönä ministeri Jyri Häkämiehen pakeille keskustelemaan Jokelan rautatieaseman tulevaisuudesta. Sovin tapaamisesta viime viikolla hänen kanssaan, ja kunnasta lähtee liikkeelle hyvä delegaatio. Häkämiehen lisäksi tapaamme VR:n pääjohtaja Mikael Aron. Toivottavasti VR ottaisi ratkaisuissaan junamatkustajien tarpeet huomioon. Kirjoitin aiheesta myös kolumnin alueen lehtiin, mikä löytyy näiltä nettisivuilta.

 

Avainsanat: junaliikenne, Keski-Uusimaa, Portugali


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini