Uutispalsta

29.11.2018Kaikkonen otti vastaan Keskustan eduskuntaryhmän puolesta Sotaveteraaniliiton korkeimman huomionosoituksenLue lisää »28.11.2018Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »24.11.2018Kaikkonen TurussaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:951593 kpl

Ilmoja pitelee

Share |

Keskiviikko 9.2.2011 klo 12:17 - Antti Kaikkonen


Tämä onkin välttämätöntä, sillä ilmasto-ja energiapolitiikka ovat luonteeltaan hyvin pitkäjänteisiä. Energiantuotannon ratkaisut vaikuttavat aina vähintäänkin vuosikymmeniä. Ilmastopolitiikassa puhutaan vielä pidemmästä perspektiivistä. Oma puheenvuoroni löytyy näiltä sivuilta.

Tosin kun tätä lunta on nyt toista talvea tullut oikein kunnolla tänne Etelä-Suomeenkin, on vähän sellaistakin mielialaa saattanut syntyä, että ilmastonmuutos on peruutettu. Tällaista johtopäätöstä ei valitettavasti voi kuitenkaan vetää. Pitkä trendi on se, että jos ilmastonmuutosta ei pysäytetä, edessä on entistä lämpimämpi ja vetisempi ilmasto mustine talvineen.

Siksi Suomessakin on syytä kantaa oma korsi kekoon, ja vähentää hiilidioksidipäästöjä. Yksin emme toki näitä talkoita ratkaise, vaan tarvitaan vahvaa kansainvälistä yhteistyötä ja sopimuksia.

Jokainen voi toki omalta osaltaan tehdä pieniä ilmastotekoja. Meillä se on tarkoittanut mm. pari vuotta sitten ilmalämpöpumpun hankintaa. Sitä pitikin juuri maanantaina huoltaa ensimmäistä kertaa, muuten se on toiminut aivan niin kuin pitääkin. Lämpöä on tullut ja sähköä on säästetty. Voin suositella muillekin.

Viikonloppuna kävin parissa tilaisuudessa Espoossa ja Vantaalla, joissa vetonaulana oli pääministeri Mari Kiviniemi. Väkeä oli todella hyvin liikkeellä. Mari on aloittanut hyvin pääministerinä ja hänen persoonansa ja viestinsä kiinnostaa.

Eilen tiistaina eduskunnassa keskusteltiin opposition välikysymyksestä tuloeroihin liittyen. Käytin itsekin puheenvuoron. Ongelma ei mielestäni ole se, jos joku työllä ja yrittämisellä vaurastuu. Ongelma on se, että köyhät pysyvät köyhinä. Tekemistä siis vielä on, vaikka hyviä ratkaisuja onkin saatu aikaiseksi, kuten korotukset pienimpiin vanhempainrahoihin ja takuueläke.

Piipahdin kesken päivän kotikunnassani Tuusulassa Rusutjärvellä Metsäpirtin remontin ja laajennuksen avajaisissa. Metsäpirtti toimii luontokouluna, leirikoulukohteena, nuorisojärjestöjen tukikohtana ja laajemminkin järjestöjen käytössä. Oli tosi kiva nähdä valmis ja onnistunut remontin ja laajennuksen jälki, varsinkin kun olin itse vahvasti ajamassa laajennuspäätöstä viime kaudella Tuusulan nuorisolautakunnan puheenjohtajana. Päätöksenteko on usein aika paperinmakuista. On aina hienoa nähdä, kun jotain konkreettista myös tapahtuu.

Pidin illalla vielä puheenvuoron salissa tuloerokysymyksestä. Oli aika pitkä istunto. Aika täydeltä ja vauhdikkaalta näyttää kalenteri myös lähipäivinä. Edessä on mm. iso liuta kansalaistapaamisia. Ehkäpä nähdään niissä merkeissä!

Avainsanat: ilmastonmuutos, energia, Mari Kiviniemi, tuloerot, Tuusula, Metsäpirtti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini