Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977206 kpl

Maaliviiva näkyvissä

Share |

Torstai 14.4.2011 klo 22:02 - Antti Kaikkonen


Aurinkokin alkaa jo lämmittää (vihdoinkin!) ja ensimmäisiä kevätmarkkinoita järjestetään näinä viikonloppuina. Viime sunnuntain vietin Keravan kevätmarkkinoilla. Tukiryhmäni oli laittanut oman teltan pystyyn, ja olimme paikalla koko päivän. Tapasin melkoisen joukon ihmisiä, vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia. Kerava on itselleni hyvin tuttu kaupunki. Kävin siellä aikanaan lukion ja muutenkin nuorempana tuli vietettyä paljon aikaa siellä. Kerava on vähän kuin eräskin ehdokas - mainettaan parempi.

Maanantaina kiersin Itä-Uuttamaata. Tilaisuudet olivat mm. Porvoossa, Loviisassa ja Lapinjärvellä. Ruotsin kielen taitoakin pääsi taas testaamaan, men det passar bra. Autokin on taas kuosissa ja taitaa kestää nämä viimeiset vaalien aluspäivät (jää nähtäväksi…). Valitettavasti joukkoliikenteeseen ei tällaisessa kampanjassa voi tukeutua kuin soveltuvin osin.

Tiistaina oli sitten viimeinen eduskuntapäivä tältä erää, eli eduskuntakauden päättäjäiset. Päättäjäiset alkoivat jumalanpalveluksella. Piispa Samuel Salmi aloitti saarnansa mainiosti puhuessaan vaaleja odottaville kansanedustajille. ”Hyvät ihmiset, elämme jännittäviä aikoja. On enää vähän aikaa siihen, kun suuri hetki koittaa. Pian on jälleen pääsiäinen”…

Juhlaistunnossa puhuivat tasavallan presidentti Tarja Halonen, puhemies Sauli Niinistö ja varapuhemies Seppo Kääriäinen. Kaikkien puheet olivat varsin hyviä. Niinistön puhe oli ehkä paras, mitä olen häneltä kuullut. Hän toivoi onnellisuutta meille kaikille. Niin, onnellinenhan ihminen haluaa olla. Politiikalla sitä ei voi taata, mutta sille voi luoda puitteita.

Keskiviikkona kävin viimeisessä paneelikeskustelussa tällä erää. Yleisö oli valtava, lähes 1000 Järvenpään lukion oppilasta. Pidän paneelikeskusteluista, ja varsinkin nyt juontajilla ja yleisöllä oli hyvät kysymykset ja uskoisin, että meillä hyvä keskustelu. Päivän Keski-Uusimaassa oli aiheesta juttu. Lehteen haastateltu yleisön edustaja lukiolainen 18-vuotias Siiri Nuolioja totesi lehtijutussa, että ”Minulla oli Kaikkosta kohtaan tiettyjä ennakkokäsityksiä, mutta hän oli tosi kansantajuinen, ja hänellä oli hyviä pointteja. Hänen sanomisiaan oli mielenkiintoista seurata.”

Tänään oli ohjelmassa Porvoo, Vantaa ja Nurmijärvi. Huomisaamuna lähden kohti Espoota ja edessä on kaksi viimeistä kampanjapäivää ja vielä viitisentoista tilaisuutta eri puolilla Uuttamaata. Luulenpa, että lauantai-iltana on tunne, että on aika lailla kaikkensa antanut. Sunnuntaina haaveena on nukkua pitkään, käydä äänestämässä ja illalla sitten jännitetään.

Viimeisten gallupien mukaan kisasta tulee todella jännittävä. On vaikea sanoa, kenestä tulee pääministeri vaalien jälkeen ja miten ehdokkaat pärjäävät. Sellainen tunne itselläni on, että hyvään tulokseen on mahdollisuudet olemassa. Mutta tulosta on vaikea ennakoida, ja erot muihin ehdokkaisiin voivat olla hyvinkin pienet. Joka äänellä on merkitystä.

Vietän tätä torstai-iltaa ”kisastudion” merkeissä kotona. Poliitikon kyseessä ollessa se tarkoittaa tällä erää Ylen suuren vaalikeskustelun seuraamista. En ole oman kampanjani takia kaikkia vaalikeskusteluja ehtinyt seurata, mutta vähän turhan paljon on ehkä puhuttu samoista aiheista, kuten euroalueen taloudesta (vaikkakin se on todella tärkeä aihe). Moni muu aihe on jäänyt turhan vähälle huomiolle, kuten päivähoito, koulutus, terveydenhoito, vanhustenhoito, työllisyys, yrittäjyys, liikenne ja turvallisuus. Ja moni muu.

Valittavat kansanedustajat päättävät tuhansista asioista tulevalla vaalikaudella. Siksi on tärkeää, että eduskuntaan valitaan tasa-arvoista yhteiskuntaa rakentavia edustajia, jotka pystyvät hahmottamaan kokonaisuuksia ja erottamaan tärkeät asiat vähemmän tärkeistä, oleellisen epäoleellisesta.

Numeroni on 202.

 

 

 

Avainsanat: eduskuntavaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini