Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977203 kpl

Eduskunta vauhdissa

Share |

Keskiviikko 21.9.2011 klo 8:57 - Antti Kaikkonen


Arkipäivien lisäksi mukavia pikku kevennyksiäkin on tielle osunut. Viime viikolla pääsin tutustumaan uuteen Musiikkitaloon Apocalyptican keikalle. Molemmat toimivat hienosti, sekä talo että bändi. Olin aikanaan Yleisradion hallintoneuvoston varapuheenjohtajana tekemässä päätöstä Musiikkitalohankkeesta. Silloin ratkaisu oli mutkikas, ja jouduimme kustannussyistä karsimaan alkuperäisiä suunnitelmia.

Nyt voi kuitenkin sanoa, että ratkaisu oli hyvä ja onnistunut. Akustiikka on ainakin tällaisen maallikon korviin huikea. Lisäksi tilaratkaisu on mainio. Vaikka salissa on 1700 paikkaa, on siellä intiimi ja kotoisa tunnelma.

Toivotan myös bändille menestystä. Apocalyptica on loistava innovaatio. Suomalaiset menestystarinat tulevaisuudessa ovat yhä useammin erilaisia sisältöjä, kulttuuria ja elämyksiä, jotka opitaan myös tuotteistamaan ja markkinoimaan. Erinomainen tuore esimerkki tältä saralta on Angry Birds -tietokonepeli. Se on muuten aika koukuttava, mikä varoituksena mainittakoon.

Eduskuntaryhmämme kävi viime viikolla myös Yleisradiossa tutustumassa ajankohtaiseen tilanteeseen. Yleisradion rahoitus tulee puhututtamaan aika lailla tänä syksynä. Kivikautisella TV-lupamallilla tarkastajineen ei mielestäni voi jatkaa enää kauaa eteenpäin. Odotamme ministerin uutta esitystä asiassa.

Viime viikonloppuna piipahdin Etelä-Tuusulassa Ruotsinkylän kylätapahtumassa. Perinteisessä syystapahtumassa oli jälleen mainio henki. Nostan hattua talkooväelle Ruotsinkylässä, ja kaikkialla muuallakin, missä talkoilla saadaan paljon hyvää aikaan. Viikonlopun toinen esimerkki siitä oli Jokelan uusi jalkapallotekonurmi. Ilman talkooväkeä nurmea ei olisi. Uskon, että siitä riittää vielä paljon iloa Jokelan ja lähiseutujen asukkaille, Hyvinkäätä myöten.

Sunnuntaina päivystin Korson syysmarkkinoilla Vantaalla. Oli hyvä sää, ja ihmiset hyvällä tuulella. Kreikan tilanne ja Vantaan kaupunginjohtajakuviot puhuttivat kansalaisia aika lailla.

Tämän viikon maantainakin oli kansalaistapaamisia. Eduskunnassa oli avoimien ovien päivä eduskuntatalon 80 vuoden iän kunniaksi. Yli 1200 kansalaista kävi tutustumassa taloon. Meitä oli pari kourallista kansanedustajia jututtamassa porukkaa. Tapahtuma oli tosi onnistunut. Ehdotin johtaville eduskunnan virkamiehille, että tapahtuman voisi järjestää vuosittain. Monilla on mielikuvia eduskunnasta ja eduskuntyöstä. Vierailu talossa saattaa hieman avartaa ja tarkentaa niitä, joskus korjatakin virheellisiä mielikuvia.

Tämän viikon pääaiheena eduskunnassa on jälleen euroalueen taloustilanne. Eilen käytiin salissa aika värikäs keskustelu väliaikaisesta vakausvälineestä ERVV:stä. Hallitus on hyväksymässä sen koon tuplaamisen ja käyttöalueen oleellisen laajentamisen. Suomen vaatimista vakuuksista ei vieläkään ole varmuutta - ei ainakaan sellaisista, joita voisi kutsua täysiksi ja konkreettisiksi vakuuksiksi. Hallitus jatkaa tästä neuvotteluja. Odotamme tuloksia.

Avainsanat: Eduskunta, Yleisradio, Musiikkatalo, ERVV


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini