Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977199 kpl

Budjetin käsittelyä

Share |

Perjantai 14.10.2011 klo 15:11 - Antti Kaikkonen


Käytin itsekin muutaman puheenvuoron. Perusteellisemman puheenvuoron pidin tiistai-iltana, se löytyy eduskunnan nettisivuilta, jos jotakuta blogini lukijaa puhe sattuisi enemmänkin kiinnostamaan.

Erityisen huolissani puheenvuoroissani olin työllisyyden ja yrittäjyyden näkymistä. Talouden suhteen näköpiirissä on nyt synkkiä pilviä ja olisi tärkeää tehdä pikaisesti toimenpiteitä, joilla ylläpidetään yritysten pärjäämistä ja sitä kautta työllisyyttä. Nyt ne puuttuvat hallituksen budjettiesityksestä lähes kokonaan.

On mielestäni iso riski siitä, että Euroopan talouskriisi pahenee, ja tulemme näkemään sen seuraukset Suomessa jo tulevan talven aikana. Silloin voi olla jo myöhäistä tehdä tarvittavia ratkaisuja.

Myös valtion velkaantuminen on edelleen liian nopeaa.

Valmistelemme Keskustassa nyt hallitukselle sellaista budjettivaihtoehtoa, joka edistää yrittäjyyttä ja vähentää valtion velkaantumista. Esittelemme oman vaihtoehtomme myöhemmin syksyllä.

Viikkoon mahtui toki muutakin kuin budjettia. Keskiviikkona pyörähdin Tuusulassa kuuntelemassa nuorten toiveita päätöksentekoon Hyökkälän koululla. Paikalla oli Tuusulan nuorisovaltuusto ja oppilaskunnat Tuusulan yläkouluilta. Todella hyvä tilaisuus. Tuusulassa on aktiivisia ja fiksuja nuoria, joilla on sanottavaa.

Viikolla osallistuin myös kehitysministeri Heidi Hautalan emännöimään päivällistilaisuuteen, jossa vieraana oli YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja. Oli mielenkiintoinen keskustelu mm. Lähi-idän tilanteesta ja Palestiinan itsenäisyyspyrkimyksistä. Itsehän olen ollut Suomen YK-liiton puheenjohtaja nyt pari vuotta. Olen tosin aikeissa jättää tuon tehtävän tämän kauden jälkeen, vaikka YK-asiat ovatkin tavattoman tärkeitä ja mielenkiintoisia.

Tällä viikolla on kyllä ollut aika pitkiä päiviä, ja ehkä pikkuisen univelkaakin on tullut. Olen menossa vielä täksi illaksi Radio Rockiin vanhan ystäväni Wallu Valpion vieraaksi klo 20-22. Saapa nähdä, kuinka sekavan keskustelun saamme siellä aikaiseksi...

Avainsanat: budjetti, eduskunta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini