Uutispalsta

29.11.2018Kaikkonen otti vastaan Keskustan eduskuntaryhmän puolesta Sotaveteraaniliiton korkeimman huomionosoituksenLue lisää »28.11.2018Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »24.11.2018Kaikkonen TurussaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:951593 kpl

Metropolialueen kuntarakenne

Share |

Keskiviikko 6.3.2013 klo 12:48 - Antti Kaikkonen


Henkilökohtaisesti pidän esityksiä suoraan sanoen kelvottomina. Alueen kunnat ovat elinvoimaisia jo nykyisenkin kokoisina. Kuntia ei voi sanoa liian pieniksi.

Sekin on tosin edelleen epäselvää, mihin perustuu se usko, että suurempi kunta olisi aina parempi. Erilaisissa kuntavertailuissa nimittäin näyttävät aika hyvin pärjäävät 20 000 - 50 000 asukkaan kunnat. Suurimpiin kaupunkeihin näyttää helposti muodostuvan väliportaan hallintoa, byrokratiaa ja tehottomuutta.

Sikäli kuin alueen ihmisten ajattelua tunnen, Tuusula ja Kerava eivät halua osaksi Vantaata. Kirkkonummi ei halua osaksi Espoota. Vantaa ja Espoo eivät halua osaksi Helsinkiä. Kotikunnassani Tuusulassa ei todellakaan haluta, että kuntaa myöskään pilkotaan kahtia, tai muullakaan tavoin. Aion kyllä itse olla väkevästi puolustamassa kotikuntaani, mutta samalla myös muiden kuntien itsehallintoa.

Mielestäni nyt tehdyt esitykset voi haudata esimerkiksi Suomenlahden syvänteeseen. Sen sijaan esitän, että edetään toisella tavalla.

1) Kuntaliitoksia tehdään vapaaehtoiselta pohjalta siellä, missä se järkeväksi koetaan. Liitoksia on Uudellamaalla ja koko Suomessa syntynyt tällä tavalla paljonkin.

2) Uudenmaan maakuntaliiton puitteisiin vuodaan luoda kevyt metropolihallinto. Sillä voisi olla päätösvaltaa ainakin kaavoituksen pääsuuntaviivoihin, asuntopolitiikkaan ja joukkoliikenteeseen.

3) Sote-palveluissa tarvitaan ylikunnallista yhteistyötä. Kunnat päättäköön, mitkä olisivat luontevimmat yhteistyöalueet.

Näin toimien voitaisiin turvata kuntapalvelut, demokratia ja terve yhteistyö kuntien välillä. Voittajia olisivat alueen asukkaat.

 

 

Avainsanat: Metropoli, Vantaa, Espoo, Kirkkonummi, Tuusula, Kerava


Kommentit

12.3.2013 13:44  vanha heikki

hei antti, mitä pidät toimi kankaanniemen uudesta blogi kirjoituksesta arvovaltaa ja uhkailua. toimi on sitä mieltä että uudet vaalit ovat ihan mahdolliset. itseni mielestä kokoomuksen ja keskustan kannalta uudet vaalit kyllä olisi nyt hyvä asia, koska kokoomuksen kannalta gallupit näyttää kokoomukselle 21-22 prosentin kannatusta ja keskustan kannatus on noin 17,5 pronttia ja sdp ja perussuomalaisten kannatus noin 16,8 prosenttia. jos uudet vaalit järjestettäisiin, niin ne pitäisi järjestää juuri ennen juhannusta että kansanedustajat pääsivät juhannuksena kesä lomille, ainoastaan hallitus neuvotteliat alkaisivat sitten heinäkuun alussa neuvottelemaan uudesta hallituksesta kun tulivat juhannuslomalta. uusi hallitus olisi todennäköisesti kokoomuksen ja keskustan ja vihreiden ja rkp neljän puolueen varaan muodostuva neliapila nimeltään tai jos kd on mukana niin sitten viiden puolueen viisikko.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini