Uutispalsta

11.1.2018Tiilikainen ja Kaikkonen JärvenpäässäLue lisää »9.1.2018Kaikkonen maakuntamatkalla Pohjois-SavossaLue lisää »8.1.2018Vanhanen ja Kaikkonen Uudellamaalla tiistainaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:753621 kpl

Eroilmoitus

Share |

Keskiviikko 24.4.2013 - Antti Kaikkonen


Olen toki tyytyväinen siitä, että lähes kaikkien eduskuntaryhmien puolesta voisin jatkaa tehtävässä. Eduskuntaryhmien puheenjohtajien tuki lämmittää mieltä. Olen koettanut hoitaa varapuheenjohtajuutta luottamusta herättävällä tavalla.

Näyttää kuitenkin siltä, että perussuomalaisille tämä on iso asia. Puolue on useaan otteeseen eri tavoin ollut heiluttamassa jakkaraani. Täytyy sanoa, että sellainen ei tunnu hyvältä.

Itselleni tämä titteli ei ole niin iso asia, kuin se perussuomalaisille tuntuu olevan. Aktiivisena kansanedustajana voin varmasti vaikuttaa yhteiskunnan hyväksi rivimiehenäkin.

Eroan suuren valiokunnan varapuheenjohtajan tehtävästä.

Avainsanat: suuri valiokunta, varapuheenjohtajuus


Kommentit

24.4.2013 14:44  Jarkko V

Hyvä!

24.4.2013 14:50  Martti Peltonen

Hyvä Antti, teit miehen työn, näinhän sen pitää ollakin,että vastaa huutoonsa...

24.4.2013 14:51  Hannu Pöykkölä

Varmasti viisas valinta, vaikka monen mielestä turhankin kova sellainen. Viisas siksi, että se osoittaa meille tavallisille maatiaisille, että on ainakin yksi edustaja, joka kantaa vastuunsa ja ei vain pahoittele ja pyytele anteeksi.

24.4.2013 14:51  Jorma Kalevi

Täytyy sanoa että näin rehellisenä kansalaisena ei tunnu hyvältä että rikoksesta tuomittu ihminen johtaa suurta valiokuntaa. Häpeäisit.

24.4.2013 14:55  Jussi Halla-aho

Kannattaa nyt kuitenkin olla rehellinen itselleen. Et sinä perussuomalaisten vuoksi eroa, vaan siksi, että asetelma muodostui poliittisesti ja imagollisesti epäedulliseksi.

Henkilötasolla toivotan kuitenkin (edelleen) tsemppiä. Koettelemuksia varmasti keventää se, että muut eduskuntaryhmät ovat suhtautuneet lempeästi ja inhimillisesti.

24.4.2013 14:58  Toukopouko

Hyvä hyvä, oikea päätös. Et olisikaan voinut jatkaa tehtävässä tuon ehdollisen vankeustuomion jälkeen (luottamusaseman väärinkäyttö).

Onnistuit sentään tästä hankkimaan selvän imagovoiton, eroamalla vasta sen jälkeen kun olit saanut useimpien puolueiden tuen taaksesi.

Noh, kyllähän tämä varmasti suureen osaan kansaa tehoaa ja sääliä heruu. Ehkä sloganisi onkin niin osuva, mitä se antaa ymmärtää. Tiedä häntä kun en tunne sinua.

24.4.2013 14:58  Seija-Liisa Junkkala

Tyylikästä, Antti! Aina ei taistelun voitto olekaan koko sodan voitto. Minä, vanha keskustakonkari ihmettelin kovasti, miten PS:lla voikin olla niin heikko pelisilmä, että tällaisiin asioihin nyt käyvät (siis arvostettava tehtävä, mutta ihan kuin itse sanot, siitä ei olisi kannattanut riehua). Tästä saat pisteet taas muiltakin kuin minulta. Uusia tehtäviä tulee ja uusia tilanteita! Perussuomalaiset ovat nyt (Tiilikaisenkin) koko ajan oppositio-kaverinsa kimpussa, miksi? Vitsinä: Onkohan Katainen "tehnyt Himaset" Soinillekin yllyttämällä riitelemään teidän kanssanne? Siitä seuraa, että HALLITUS saa rauhassa tehdä mitä tahtoo. Eihän keskenään riitelevästä opositiosta ole vastusta. Persujen tyhmyys, ettei nyt käytetä voimia hallituksen pahimpien sote/kunta-mokien jarruttamiseen. Menestystä Keskustalle ja Sinulle itsellesi eteenkin päin!

24.4.2013 14:59  Henrik Rantanen

Oikea päätös. Olis sitten fiiliksiä tai ei!

24.4.2013 15:03  Love Pedal

Olisit joutunut joka tapauksessa eroamaan. Hyvä-veli porukka laitetaan vielä lujille etkä sinä ole ainoa..

24.4.2013 15:07  Petri Korhonen

Minultakin meni fiilikset, kun vankeus rangaistuksen saanut veijari voisi jatkaa suuressa valiokunnassa. Minäkään en halua, että jatkat. Äläkä jatkossa kysy itseltäsi, kysy kansalta. Älä koskaan enää valita julkisesti, että ettet saa sitä tai tätä tuomiosi takia. Sinä sait tuomion, sinä teit rikoksen, ja sinä jäit vielä kiinnikkin. Kanna vastuusi rikoksistasi, niin me muutkin teemme.

24.4.2013 15:13  Eron syy?

Eroatko nyt saamasi tuomion johdosta vai perussuomalaisten johdosta?

24.4.2013 15:18  pekka korhonen

Hyvä Antti

Päätös on oikea.mutta en tajua miksi syytät
siitä persuja.Ite olet asiasi sössinyt.

24.4.2013 15:20  Eero Vainio

Antti - kuten joskus olen verrannut Sinua ja suuria valtiomiehiämme, jotka joutuivat sotasyyllisyystuomioita kärsimään ja selvisivät niistä kansallisina sankareina - Sinä olet olet yksi näistä suurista valtiomiehistä ja uskonkinkin yhdessä monien, monien aatetovereidemme kanssa, että tulet vielä saamaan suoraselkäisestä päätöksestäsi sen kunnian minkä se varmuudella ansaitsee.

24.4.2013 15:23  Anne Penninkangas

Antti,
Voit uskoa, että kyllä täällä maakunnassa sinuun luotetaan! Se, mitä olet joutunut kokemaan viimeisten vuosien aikana, tuntuu kohtuuttomalta kaikilla mittareilla.
Pää pystyyn! Tässäkin kohtaa voisi sanoa: "se mikä ei tapa, vahvistaa".

24.4.2013 15:25  Matti Korhonen

Ryhdikäs teko ja propsit siitä. Mutta eikös tuo jakkaran heiluttelu ole ihan oikein ja kohtuullista? Muistellaanpa vähän niitä hyeenalaumoja, jotka aikanaan hyökkäsivät Halla-ahon kimppuun. Perusteena oli se, ettei omaa tuomiotaan saa arvostella, vaikka Ilman myöhemmin paljastikin kupletin juonen ja kertoi mistä tosiasiallisesti oli kysymys. Kysehän oli vallanpitäjien arvostelusta. Halla-aho kehtasi sitä jatkaa vielä KKO:n tuomion jälkeenkin, mikä ei nyt kerta kaikkiaan sovi nykyisessä Suomessa.

24.4.2013 15:30  Papa Grande

Olit pakkoraossa koska et halunnut asiaa saatettavan Suuren salin äänestykseen, jolloin jokainen yksitäinen kansanedustaja olisi joutunut toimintaasi arvostelemaan. Äänestystulos hirvitti siis etukäteen.

PerusS:n syyttäminen on kuitenkin absurdia, joskin satuit olemaan juuri se kepulainen jolla oli käsi hillopurkissa kun 'musiikki lakkasi'.

Pelissä Musta-Pekka jää aina jollekin.
Sinuna syyttäisin ennemmin Kepun aiempia johtomiehiä ja varsinkin MV:ta, joka ehti luikahtaa 'portista' kuin......no enpäs sano.

24.4.2013 15:43  Heidi Laitinen

Et näköjään vieläkään tajua, mistä on kyse. On turha ihmetellä perussuomalaisten saamia äänimääriä vaaleissa, jos toimii kuten sinä eli eduskunnan sisällä piiri pieni pyörii -ryhmässä unohtaen sen, että te kansanedustajat olette siellä edustamassa kansaa, ette itseänne. Oltiin perussuomalaisista muuten mitä mieltä tahansa, he tuovat paljolti esiin tavallisen kansalaisen ajatukset ja käsitykset esim. oikeudenmukaisuudesta. Ja sinun tapauksessasi kysymys on nimenomaan oikeudenmukaisuudesta ja siitä, että olet määrätietoisesti vähätellyt tekemisiäsi etkä ole halunnut ottaa vastuuta virheistäsi. Yllä olevassa lausunnossakin näytät selkeästi oikeat karvasi eli sinulle suuren valiokunnan varapuheenjohtajuus ei ole iso asia, vaan voit luopua siitä kevyesti, koska tyhmät persut ovat pahoittaneet mielesi. Tässä maassa ei poliittinen vastuunotto ole koskaan ollut kovin suosittua ja sama tahti näyttää jatkuvan edelleen. P.S. En ole perussuomalaisten kannattaja.

24.4.2013 15:44  Pekka Niemi- Nikkola

Tämä oli varmaan hyvä ratkaisu, vaikka mitään asiallista syytä eroon ei olekkaan, toisin kun Halla-Aholla

Perussuomalaisten on nyt jatkossa katseltava muiden puolueiden suuntaan, saadakseen kannatusta. Keskustasta sitä ei enään heru. Hyvä näin.

Jokainen perusteltu päätös on useimmiten lopulta osoittautunut jälkikäteen hyväksi.

Hyvää jatkoa ja menestystä Keskustalaisen tärkeän työn puolesta. Maaseutusuomi ei tule toimeen ilman vahvaa Keskustaa.

24.4.2013 15:49  Jukka Raidasson

Selkärangan omaava mies olisi eronnut heti kun tuomio tuli eikä vasta sitten kun muualta tuli painetta.

24.4.2013 15:50  Lassi Jänkävaara

Itse et ole tehnyt mitään väärää?
Syyttä suotta sua parjaavat?
Oletko ajatellut loikkaavan kokomukseen?

24.4.2013 16:13  Matti Mikkola

Tässähän vaikutti se, että kepu oli gallupissa toisena. Jos et olisi eronnut, seuraavassa gallupissa persut olisivat edellä. Sitä ei kepun nousujohteinen kurssi kestä ja sitä on näköjään mietitty. Ratkaisu on kuitenkin oikea; siitä kärsivät vain persut. Heillehän tilanne oli erittäin kutkuttava, mutta nyt pitää taas hakea uusia aseita.
En kuulu kumpaankaan ryhmään.

24.4.2013 16:15  Marko

Oikein hyvä! Mutta turha heittäytyä marttyyriksi ja syytellä persuja. Itse olet soppasi keittänyt.

24.4.2013 16:22  erkki hurtig

Hieno teko.
Tämä on hyvä alku johonkin uuteen. Vanhat jäävät taakse.

24.4.2013 18:41  Capo

Olisit eronnut heti oikeuden päätöksen saatuasi! Nyt tilanne muodostui puoleenkin kannalta hankalaksi eli kielteistä julkisuutta olisit saanut kokea pitempään ja samalla puoluekin olisi ollut ikävässä julkisuudessa. Ehkä päätöstäsi avitti Sipilä?

24.4.2013 19:12  Ahti Laamanen

En uskonut, että sinulla on rehtiyttä ja oikeudentuntoa. Onneksi olein väärässä

24.4.2013 19:28  seija

Jaksamista Antti, vaikka tiedän ettei ole sinulla helppoa, toivottavasti uskot me keskustalaiset ollaan sinun tukena ainakin ajatuksin
Eihän perussuomalaisten voi mitään.
Muista kun yksi ovi menee kiini toinen varmasti aukeaa.

24.4.2013 19:31  Niila Tuominen

Eioototta :D

Tämäkö on eroilmoitus? Eroilmoitus aloitetaan normaalisti kertomalla, että aikoo erota, mutta Kaikkonen aloittaa sen kertomalla ikäänkuin jotain itsestäänselvää "Olen toki tyytyväinen siitä, että lähes kaikkien eduskuntaryhmien puolesta voisin jatkaa tehtävässä". No toki ole tyytyväinen, mutta eroaminen kesti aivan liian pitkään.

24.4.2013 19:38  Marjut stubbe

Oksettaa perussuomalaisten kirjoitukset tässä ketjussa. Minusta sinun ei olisi pitänyt erota. Ei voi verrata Halla-aho juttuun millään lailla. Toivottavasti perussuomalaiset kertakaikkiaan häviäisivät poliittiselta kentältä. Enkä ole missään nimessä keskustalainen mutta sen verran ymmärrän, että persuja en Suomeen haluaisi.

24.4.2013 20:03  Saara Hyvönen

Valta ja vastuu kietoutuvat lujasti yhteen, mutta kuka taitaa sen aina.? Voimia ja eteenpäinmenoiloa joskus kohtuuttomaltakin tuntuneen prosessin jälkeen.
Vastuuta myös meille katsomon voimankäyttäjille!!
Tsemppiä Antti täältä Pohjanmaalta!

24.4.2013 20:13  Sisko K

Persut alkoi pelkäämään kannatuksensa vajoamista, senhän kertoo jo sekin kun Soini mm. hyökkäsi niin voimakkaasti Tiilikaista kohti (henkilöön). Olet niin pelättävä henkilö joillekkin.... Kun olet esim. tv-uutisissa niin täytät koko ruudun fiksulla, upealla, komealla, olemuksellasi.

Tsemppiä ja hyvää jatkoa uusia tehtäviä odotellessa!!

24.4.2013 21:04  Noora Juvonen

Mielestäni tämä päätös on oikea. Saamasi tuomion vuoksi sinulla ei tällä hetkellä ole uskottavuutta hoitaa tehtävää, joka on hyvin korkealla eduskunnan protokollassa. Rehellistä olisi ollut todeta tämä asia, eikä perustella eronpyyntöä puoluepoliittisilla riidoilla.

Tällä kertaa Timo Soini ja Perussuomalaiset ovat olleet aivan oikealla asialla kiinnittäessään tapaukseen huomiota ja saattaessaan epäkohdan laajemman yleisön tietoisuuteen. Toivottavasti tämä osaltaan muuttaa poliittista kulttuuriamme. Keskustan jäsenenä voin vain ihmetellä oman puolueeni ulostuloja kohun aikana.

24.4.2013 21:22  Anttia äänestänyt

Oikein tehty.

Mutta oikea johtaja ei koskaan syytä muita. Ei omista, eikä muiden virheistä. Ota opiksi, kanna vastuusi jatkossa kuten mies ja hyvä tulee.

24.4.2013 21:31  vanha heikki

ensinmäinen asia joka herättää huomiota tässä antti kaikkosen jutussa on se, miksi muut isot puolueet niinkun sdp ja kokoomus halusi erottaa halla ahon valiokunnan johtajan tehtävästä, muttei antti kaikkosta. kysymys johtuu ystävyyden ja kunnioituksen luottamuksesta. sillä kokoomus ja sdp tuntee suurempaa ystävyyden luottamusta keskusta puoluetta kohtaan, kuin perussuomalaisia kohtaan, mistä se taas johtuu, siitä että timo soini on yhtä itsepäinen ja tiukan periaatteen johtaja kuin väinö tanneri ja nykyinen perussuomalaisten tilanne muistuttaa sdp tilannetta 1950 luvulla, sillä kun tanneri johti 1957-1963 ,niin tannerin ehdottoman kielteinen suhtautuminen kekkoseen ja neuvostoliittoon piti vuosia monia sdp oppositiossa vasta kun uusi johtaja paasio joka alkoi suhtautua myönnteisesti kekkoseen ja neuvostoliittoon niin sillon vasta sdp pääsi hallitukseen. niin kauvan kun timo soini johtaa perussuomalaisia ja suhtautuu tiukan kielteisesti euhun, ei sdp , eikä kokoomus , eikä keskusta ota timo soinin perussuomalaisia hallitukseen. miten timo soini aikoo sen estää jos 10-20 vuoden päästä sitten uusi perussuomalaisten johtaja alkaa suhtautua myönteisen kiltisti euhun jotta perussuomalaiset pääsee sitten hallitukseen. on myös vaarana että perussuomalaiset tulee hajoamaan eu kielteisten ja myönteisten puolueeksi, aivan kuten hajosi aikoinaa kommunistit.

25.4.2013 0:58  Jukka Kuusela

Joo. Ei tuo valiokunnan pj:n tehtävä ole mikään saavutettavuuden huippu. Luin nuo oikeuden pöytäkirjat ja kyllä ne perustuu nykyiseen oikeuskäytäntöön siitä että näyttö on poliisin ja syyttäjän väite. Se on tätä nykyistä oikeuskäytäntöä Suomessa. Ollaan menossa suuntaan jossa tämän tapaiset teot ovat kuvannollisia ja niitä ei oikeuslaitoksessa viranomaisten tarvitse todistella. Käänteinen todistustaakka on käytännössä voimassa. Eteenpäin on mentävä. Ja kyllä sulle hommia riittää. Tsemppiä.

25.4.2013 3:26  Jan Sandelin

Hyvä, että ymmärsit erota, mutta miksi pitää syyllistää perussuomalaisia asiasta?

Politiikan uskottavuudelle ja sinulle itsellesi olisi ollut parempi, että olisit myöntänyt sen tosiasian, että politiikkojen pitää olla keskenään yhdenvertaisesssa asemassa.

On selvää, että jos Halla-aho joutui eroamaan, niin myös sinun pitää erota.
Samat säännöt kaikkille, vai oletko Kaikkonen eri mieltä?

25.4.2013 5:07  Petri Friman

Antti, vanhana ystävänä kunnioitan tekemääsi päätöstä. Ymmärrän myös päätöksen olleen varmasti sinulle raskas, sillä vastuuntuntoisena ihmisenä olet pyrkinyt aina hoitamaan ihmisten asioita parhaalla mahdollisella tavalla. Nuoren Keskustan Liiton puheenjohtajana toimiessasi osoitit meille silloisille keskustanuorille pyrkiväsi toimimaan ihmisten parhaaksi kaikissa asioissa asuinpaikasta riippumatta.

Perussuomalaisten ajojahti oli mielestäni käsittämätön, mutta sen edestään löytää minkä taakseen jättää. Perussuomalaiset ovat kuitenkin vain yhden asian liike ja sillä ei pitkälle ratsasteta ellei puolue saa riveihinsä sellaisia toimijoita jotka osaavat ajatella muutakin kuin EU-kysymyksiä.

Toivotan sinulle kaikkea hyvää kansanedustajantyössäsi, osaavana henkilönä voit vaikuttaa Suomalaisten asioihin aivan yhtä hyvin rivikansanedustajana.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini