Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977205 kpl

Loppurutistus

Share |

Torstai 20.6.2013 klo 16:21 - Antti Kaikkonen


Kuntarakennelakiahan on hallituspuolueiden toimesta runnottu eteenpäin, ja laki on tarkoitus hyväksyä lopullisesti ensi keskiviikkona pidettävässä ylimääräisessä istunnossa. Lain suhteen on ollut ongelmia mm. sen suhteen, miten se suhtautuu perustuslakiin. Tavoitteena lailla on entistä suuremmat kunnat. Kunnat aiotaan nyt pakottaa tekemään selvityksiä kuntaliitoksista. Onko suurempi kunta sitten aina parempi kuin pienempi, onkin jo toinen kysymys. Siihen suuntaan kuntia nyt kuitenkin halutaan ohjata.

Sain itse viime viikolla käytyä loppuun Sitran kestävän talouden johtamiskurssin. Kurssi oli itse asiassa aika mielenkiintoinen. Sain uusia kontakteja ja uutta ajattelemisen aihetta siitä, miten luonto ja talous voitaisiin sovittaa kestävällä tavalla yhteen.

Eduskuntamenojen lisäksi vierailin viime viikolla Järvenpäässä, jossa avattiin Fortumin uusi biovoimalaitos. Käytännössä se polttaa puuhaketta, jota tuodaan parinsadan kilometrin säteeltä voimalasta. Laitos korvaa öljyä ja kivihiiltä, eli se on ympäristön kannalta askel parempaan suuntaan. Voimala tuottaa kaukolämpöä Järvenpäähän ja Tuusulaan. Hieno peli, sanoisin. Tällaisia tarvitaan lisää.

Viikonloppuna kävin myös karjalaisilla kesäjuhlilla Porissa. Sain "kunnian" osallistua piirakkakilpailuun, jossa mittelön aihe oli siis karjalanpiirakoiden leipominen. Kaikkien yllätykseksi sain kisassa hopeaa. No, eipä ne mitään hullumpia piirakoita olleetkaan...

Eilen eduskunnassa keskusteltiin vielä hallituksen EU-selonteosta. Käytin keskustelussa puheenvuoron, kun asiaa olen pitkään harrastanut. Selonteko sinänsä on pääasiassa asiallinen paperi, mutta tulevaisuutta siinä ei riittävästi piirretä. Esimerkiksi se on Suomessa vähällä keskustelulla, miten toimimme, jos Hollanti ja Saksa höllentävät linjaansa eurokriisin hoidossa. Se on aivan mahdollinen näkymä, jolloin Suomi voisi jäädä varsin yksin linjoineen. Ehdotin, että tätä uhkakuvaa lähdettäisiin nyt torjumaan hakemalla aktiivisesti liittolaisia samanhenkisiä maita etsien. Sitä työtä kannattaisi tehdä nyt ennen kuin on liian myöhäistä.

No, sitä ennen on varmasti sallittua viettää Juhannusta. Ensi viikolla matkaankin taas Strasbourgiin Euroopan Neuvoston parlamentaariseen yleiskokoukseen. Voi olla, että sen jälkeen alkaa jonkinlainen lomakin.

Hyvää Juhannusta kaikille blogini lukijoille!

 kaikkonenkarjalanpiirakka.jpg

Avainsanat: eduskunta, kuntarakennelaki, Euroopan Neuvosto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini