Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977205 kpl

Kevätistuntokausi alkoi

Share |

Maanantai 3.2.2014 klo 14:57 - Antti Kaikkonen


Odotettavissa on tiettävästi yli 150 hallituksen esitystä, eli tekemistä tulee riittämään.

Lähiviikkoina keskustellaan varmasti myös valtion velkaantumisesta. Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on väläyttänyt sellaista, että velkaantumisen taittamista siirrettäisiin myöhemmäksi. En pidä ajatusta kovinkaan hyvänä. Valtio on jo useamman vuoden velkaantunut rajua vauhtia. Kyse ei ole vain suhdanneluonteisesta velkaantumisesta, vaan valtion tulot ja menot näyttävät olevan pysyvämminkin väärässä suhteessa. Tuloja on selvästi vähemmän kuin menoja. Olisi reilua, että tilannetta korjattaisiin nyt, eikä siirrettäisi vaikeimpia ratkaisuja seuraavan hallituksen niskaan.

Olemme myös Keskustassa aikeissa jättää välikysymyksen kunta- ja soteuudistuksesta, kuntien pakkoliitosaikeita kritisoiden. Tunnustelemme muun opposition halua yhtyä kysymykseen. Tästäkin siis tullaan pian keskustelemaan.

Istuntotauon aikana tein mm. erilaisia rästitöitä, lukemista ja kirjoittamista, ja sähköposteihin vastailua.

Viime viikolla kiersin kouluissa, mm. Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa, Keravalla ja Mäntsälässä. Koulut olivat kutsuneet kansanedustajavierailulle kansanvallan teemaviikon merkeissä. Kaikki kouluvierailut olivat onnistuneita ja hyviä. Erityisen vaikuttavaa oli käydä loistavasta pedagogiikastaan tunnetussa Tuomalan alakoulussa Tuusulassa, vanhassa lukiossani Sompiossa Keravalla sekä Mäntsälässä, jossa yli 300 alakoulun oppilasta lauloi minulle ystävällisesti synttärilaulun ensiviikkoisten nelikymppisteni kunniaksi. Kouluvierailut olivat tosi hauskoja ja onnistuneita.

Viime viikonvaihteessa sain kunnian puhua valtioneuvos Johannes Virolaisen muistomerkillä Lohjalla. Virolaisen syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta. Oli hieno ja koskettavakin tilaisuus. Virolainen jätti vahvan ja myönteisen jäljen suomalaisen hyvinvointivaltion rakentamiseen. Hänestä kehkeytyi myös Karjalan väestön vahva heimopäällikkö. En myös koskaan unohda sitä, että hän kannusti allekirjoittanutta poliittisen uran alkutaipaleella. Puheeni löytyy näiden kotisivujen "Puheita ja kirjoituksia" -osiosta.

Avainsanat: kevätkausi, eduskunta, kouluvierailut, Johannes Virolainen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini