Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977205 kpl

Tuulisia aikoja

Torstai 13.11.2014 klo 13:35 - Antti Kaikkonen

Elämme tuulisia aikoja. Tai kovia aikoja, jos sen haluaa niin ilmaista. Kotimaan tilanne ei ole häävi, ja maailmalta kuuluu valitettavasti taas huonoja uutisia. Ukrainan tilanne vaikuttaa räjähdysherkältä, ja on täysin mahdollista, että tilanne riistäytyy taas käsistä avoimeksi sotimiseksi. Siinä ei voittajia ole.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, talous, Euroopan Neuvosto

Loppurutistus

Torstai 20.6.2013 klo 16:21 - Antti Kaikkonen

Huh huh, eduskunnan kevätistuntokausi alkaa nyt olla lopuillaan. Viimeiset viikot ovat olleet melkoista haipakkaa, kun iso joukko lakeja on käsitelty pienehkössä ajassa. Isoin rutistus on ollut kuntarakennelaista, ja samalla sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä. Eikä keskustelu taida tähän loppua.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskunta, kuntarakennelaki, Euroopan Neuvosto

Myrskyvaroitus Lontoosta

Maanantai 28.1.2013 klo 8:03

Juuri kun oli edes vähän merkkejä siitä, että eurokriisi saattaisi alkaa viimeinkin pikkuhiljaa hellittää, tuli myrskyvaroitus Lontoosta. Iso-Britannian pääministeri David Cameron piti odotetun EU-puheensa. Puheessa oli paljon hyvää, mutta jokseenkin odottamaton oli lupaus kansanäänestyksestä Britannian EU-jäsenyydestä. Siitä riittänee keskustelunaihetta taas muutamaksi vuodeksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iso-Britannia, Cameron, Euroopan Neuvosto

Eurooppa tienhaarassa

Keskiviikko 27.6.2012 klo 12:18 - Antti Kaikkonen

Olen itse parhaillaan Euroopan Neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa Strasbourgissa, mutta käynnisteillä on samaan aikaan Brysselissä EU:n huippukokous, jossa valtioiden päämiehet keskustelevat EU:n tulevaisuudesta. Juuri nyt näyttää mielestäni siltä, että Eurooppa alkaa olla tienhaarassa. Edessä on liittovaltiokehitys, tai sitten hajautuneempi kehitys.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eurooppa, EU, Euroopan Neuvosto

Kiitos

Tiistai 24.1.2012 klo 12:58 - Antti Kaikkonen

Kerrottuani adoptiohankkeemme kariutumisesta viime perjantaina julkisuuteen, olemme viime päivinä saaneet huomattavan määrän kannustavaa palautetta. Postia on tullut itse asiassa niin paljon, että siihen ei aivan heti kykene vastaamaan. Haluan tässä kiittää kaikesta myötäelämisestä ja tsemppauksesta. Ihmisten tuki tässä on ollut mykistävää. Kiitos.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: adoptio, Euroopan Neuvosto, presidentinvaalit

Vakuuttavatko vakuudet?

Perjantai 7.10.2011 klo 14:39 - Antti Kaikkonen

Vauhdikas politiikan viikko alla. Olin itse kahdessa eurooppapolitiikkaa käsitelleessä kokouksessa, ensin Varsovassa, sitten Strasbourgissa. Viikolla syntyi myös vakuusratkaisu. Mutta tuliko siitä hyvä?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puola, Strasbourg, Euroopan Neuvosto, vakuudet, Olli Rehn

Näillä mennään

Tiistai 21.6.2011 klo 16:15 - Antti Kaikkonen

Maa sai sitten uuden hallituksen. No sellainenhan tarvitaan, jotta saadaan asioita vietyä eteenpäin. Lähikuukaudet sitten näyttävät, onko meillä hyvä ja toimintakykyinen hallitus vai jotain muuta. Oma puolueeni Keskusta jää tässä tilanteessa lopulta oppositioon. Opposition tärkein tehtävä on esittää hallituksen politiikalle vaihtoehtoja ja tarvittaessa kritiikkiä. Varmaankin sitten niin teemme. Näillä mennään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitus, oppositio, Euroopan Neuvosto, suuri valiokunta

Itämeri-raportti valmistui

Lauantai 9.10.2010 klo 20:52 - Antti Kaikkonen

Euroopan Neuvoston kokousviikko Strasbourgissa takana. Asiat menivät suunnitelman mukaan. Raporttiani käsiteltiin sekä komiteoissa, poliittisissa ryhmissä ja lopulta täysistunnossa. Keskustelun jälkeen raportti hyväksyttiin yksimielisesti ja sain kollegoilta onnitteluja. Kieltämättä itsestäkin tuntui hyvältä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itämeri, Euroopan Neuvosto

Päätösten aika

Torstai 10.6.2010 klo 14:26 - Antti Kaikkonen

Olen tehnyt muutamia päätöksiä, kannanmuodostuksia, joita olen eri tavoin pyöritellyt mielessäni viime aikoina aika paljon, ja koettanut pohtia asioita mahdollisimman monelta kantilta. Kuultuani ympäristövaliokunnassa kymmeniä asiantuntijoita energiapolitiikkaan liittyen olen valmis ottamaan kantaa lisäydinvoimaan, joka on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Myös kannat Keskustan puoluekokouksen henkilövalintoihin liittyen alkavat nyt hahmottua. 

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Allianssi, Euroopan Neuvosto, Medi-Heli, lisäydinvoima, Mari Kiviniemi, Timo Laaninen

Lappeenranta ja Strasbourg

Tiistai 27.4.2010 klo 16:33 - Antti Kaikkonen

Tässä on ollut taas ihan kohtalainen vauhti päällä. Viikonloppu meni Lappeenrannassa, jossa oli Keskustan kokouksia. Tämä viikko menee puolestaan Strasbourgissa ja Brysselissä. Strasbourgissa osallistun eduskunnan edustajana Euroopan Neuvoston kokouksiin. Huomenna jatkan täältä Brysseliin tapaamaan suomalaisia europarlamentaarikkoja, ja torstai-iltana sitten taas kotiin ja vappupuhetta kirjoittamaan...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: keskusta, puheenjohtajakisa, Itämeri, Euroopan Neuvosto