Uutispalsta

13.2.2019Kaikkosen perinteiset ystävänpäiväkahvit 14.2.Lue lisää »12.2.2019Kaikkonen Radion YkkösaamussaLue lisää »12.2.2019Kaikkonen keskiviikkona Tietoyhteiskunta-akatemian paneelissaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:999887 kpl

Tohina päällä

Tiistai 26.9.2017 klo 13:34 - Antti Kaikkonen

Eduskuntatyö on ollut nyt jo jonkun aikaa täydessä vauhdissa. Syksyn isoin asia on budjettikäsittely. Parhaillaan käydään lähetekeskustelua aiheesta. Keskustelu alkoi jo viime viikolla, ja pääsin käyttämään heti alkuun oman ryhmäni yhteisen ryhmäpuheenvuoron, joka löytyykin näiltä sivuilta. Budjetin ohella käsillä on useita isompia ja pienempiä lakikokonaisuuksia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjetti, eduskunta, sotaveteraanit

Suomi nousee

Torstai 31.8.2017 - Antti Kaikkonen

Hallitus sai budjettiesityksensä valmiiksi. Suomi on saatu uudistamalla, sopimalla ja yhteistyöllä nyt kahden vuoden aikana nousuun. Vihdoin maamme talous kasvaa, työllisyys paranee ja myös velaksi elämisen loppuminen alkaa häämöttää. Suomi on selvästi paremmassa kunnossa kuin vielä vähän aikaa sitten ja tulevaisuus näyttää nyt valoisammalta. 

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: budjettiesitys

Budjettikäsittely päättyy

Tiistai 13.12.2016 - Antti Kaikkonen

Eduskunta viimeistelee näinä päivinä valtion ensi vuoden budjettia. Budjettia on puitu valiokunnissa pitkin syksyä ja nyt joulun alla asia puhutaan läpi vielä täysistunnossa äänestyksineen. Valtiovarainvaliokunta kertoo keskiviikkona 14. joulukuuta vielä niistä muutoksista, joista valiokunnassa on päätetty.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjetti, säästöt, työllisyys

Politiikan syksy vauhdissa

Maanantai 26.9.2016 - Antti Kaikkonen

Politiikan syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Eduskunnan syksyä värittävät ainakin budjettikäsittely, sote-ratkaisu, työllisyyden edistäminen ja ulko- ja turvallissuuspoliitiinen selonteko. Ja varmaa on, että keskusteluun nousee, isostikin, myös ennalta arvaamattomia asioita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjetti, USA

Kesä takana

Perjantai 26.8.2016 klo 15:57 - Antti Kaikkonen

Kesä takana. Vaikka eduskunnan syysistuntokausi ei ole vielä alkanut, työt ovat jo täydessä touhussa. Erilaisia valmistavia kokouksia, tapaamisia ja palavereita on jo jokseenkin kalenterin täydeltä. Mutta sehän sopii.

Kesä meni suhteellisen mukavasti. Lomapäiviäkin oli, mutta kieltämättä lähes joka päivä jotakin pientä hommaakin. Mutta puhelimella ja sähköpostilla pystyy aika paljon onneksi hoitamaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Työllisyys, budjettiriihi, autoilu, sähköautot, biopolttoaineet

Loppukiri

Tiistai 16.12.2014 klo 15:00 - Antti Kaikkonen

Eduskunnan viimeinen istuntoviikko tältä vuodelta on vauhdissa. Se käytetään budjetista päättämiseen. Keskustelua käydään nyt joka päivä aamusta yömyöhään. Päivittäin on myös kymmeniä äänestyksiä, yhteensä luultavimmin reilusti yli 500 eri äänestystä. Valtion ensi vuoden budjetin viimeiset äänestykset ovat perjantaina 19. joulukuuta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjetti, ulkopolitiikka, omaishoito

Budjettikäsittely alkoi

Maanantai 22.9.2014 klo 15:49 - Antti Kaikkonen

Aloitimme viime viikolla budjettikäsittelyn. Valtion tuloista ja menoista päättäminen on vuoden tärkeimpiä aiheita eduskunnan työlistalla. Viime viikko käytiin yleiskeskustelua, ja nyt budjettiesitys lähtee käsittelyyn eduskunnan valiokuntiin. Sieltä se palautuu marraskuun lopulla lopulliseen käsittelyyn. Budjettiäänestykset käydään joulun alla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjetti, talous, työttömyys

Vääntöjä käynnissä

Perjantai 8.8.2014 klo 16:16 - Antti Kaikkonen

Tuore valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) julkisti ensimmäisen budjettiehdotuksensa. Käsittely jatkuu siten, että elokuun lopulla Stubbin hallitus kokonaisuudessaan käsittelee ehdotuksen ja tekee sen jälkeen ehdotuksensa eduskunnalle. Eduskunta puolestaan kahlaa asiaa läpi syyskuusta joulukuuhun. Budjetti hyväksytään joulun alla. Sitä ennen käydään satoja äänestyksiä, jos ehdotuksessa on kansanedustajien mielestä korjattavaa. Ja onhan siinä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Budjetti, Ukraina

Budjettia ja päivähoitoa

Maanantai 23.9.2013 klo 13:19 - Antti Kaikkonen

Eduskunnan budjettikeskustelu pärähti käyntiin viime viikolla. Yleiskeskustelun jälkeen hallituksen budjettiesitys siirtyy eduskunnan valiokuntien käsittelyyn. Lopulta se päätyy valtiovarainvaliokuntaan, joka tekee vielä viilauksensa, jonka jälkeen joulun alla käydään budjettiäänestykset. Niitä on yleensä satoja. Oman budjettipuheenvuoroni käytin istuntosalissa myöhään torstai-iltana.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotihoidon tuki, Saksan vaalit, budjetti

Hyvää Joulua

Sunnuntai 23.12.2012 klo 9:55 - Antti Kaikkonen

Budjetti saatiin sitten lopulta valmiiksi. Ei se nyt ihan sellainen ole, kuin olisin itse toivonut, mutta hallitus käyttää enemmistövaltaansa, ja sen mukaan mennään, niin kauan kuin nykyinen hallitus jatkaa. Mutta nyt on joulurauhan aika itse kullekin säädylle, kuten tiernapojat laulavat.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjetti, joulutauko

Budjetti valmistuu

Tiistai 18.12.2012 klo 12:21 - Antti Kaikkonen

Eduskunta päättää tällä viikolla budjettikäsittelynsä. Perjantain äänestyksiin päättyy koko syksyn kestänyt esityksen perkaaminen. Sitten on kasassa paksu keltainen kirja, johon on kirjattu suunnitelma valtion ensi vuoden tuloista ja menoista. Aika tärkeä opus siis.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Budjetti, EU, energiatodistus

Tuulisia aikoja

Maanantai 17.9.2012 klo 9:28 - Antti Kaikkonen

Näyttää aika värikkäältä tämä syksy, enkä tarkoita vain ruskaa. Eduskunnassa on isoja asioita käsittelyssä, ja saan itsekin "nauttia" julkisuuden valokeilasta. No, täytyy vaan koettaa ponnistella syksyn haasteiden läpi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjetti, eurokriisi, oikeudenkäynti

Talouden tasapainottelua

Torstai 27.10.2011 klo 14:02 - Antti Kaikkonen

Euroalueen velkakriisin ratkominen jatkuu. Pääministeri Jyrki Katainen kertoi, että EU-huippukokouksen neuvottelut venyivät yöllä aamuviiteen. Onkohan tässä sellainen tilanne, että punasilmäiset neuvottelijat sopivat paketeista, joille sitten haetaan hyväksyntää EU-jäsenmaiden sinisilmäisiltä päättäjiltä?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: velkakriisi, Kreikka, vaihtoehtobudjetti

Budjetin käsittelyä

Perjantai 14.10.2011 klo 15:11 - Antti Kaikkonen

Tämä viikko kului eduskunnassa ennen kaikkea ensi vuoden budjetista keskustellen ja hieman väitellenkin. Viikolla oli monta pitkää istuntoa, ja aiheesta keskusteltiin täysistunnossa yhteensä yli 30 tuntia. Puheenvuoroja kertyi yhteensä yli tuhat.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjetti, eduskunta

Räjähdyksiä ja räjähdyksiä

Tiistai 14.12.2010 klo 22:06 - Antti Kaikkonen

No piti nyt tämäkin sattua. Enkö vain ollutkin se ainoa satunnainen kansanedustaja, joka oli liikkeellä eduskunnan edessä juuri silloin, kun jysähti. Eduskunnan peruskorjaukseen liittyvä räjäytys ei valitettavasti mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, pommi, eduskunta, budjetti