Uutispalsta

29.11.2018Kaikkonen otti vastaan Keskustan eduskuntaryhmän puolesta Sotaveteraaniliiton korkeimman huomionosoituksenLue lisää »28.11.2018Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »24.11.2018Kaikkonen TurussaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:951593 kpl

Metropolihuumaa

Torstai 5.6.2014 klo 13:43 - Antti Kaikkonen

Metropolialueen kuntajakoselvittäjät esittävät uutta metropolikaupunkia, johon osoitetaan nyt Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Sipoo ja lisäksi vielä Tuusulan eteläosa. Hanketta on ajettu ja ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, vaikka suurin osa edellä mainituista kunnista ei sitä halua. Virkamiesten ja kuntapäättäjien aikaa viedään hankkeeseen, jota ei ole tarkoituskaan viedä maaliin. Mitä järkeä tässä on?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metropoli, kuntauudistus, sote

Kuntavääntö jatkuu

Lauantai 18.1.2014 klo 14:47 - Antti Kaikkonen

Maan hallitus sai valmiiksi esityksensä kaupunkiseutujen kuntaliitoksista. Esityksen mukaan tiettyjen kriteerien täyttyessä voidaan toteuttaa alueellisia kansanäänestyksiä. Toisin sanoen, keskuskaupungissa ja kehyskunnassa järjestetään yhtäaikainen kansanäänestys, äänet lasketaan yhteen, ja jos enemmistö tukee liitosta, hallitus voi sellaisen määrätä.

Hyvä, ettei Suomen kuulumisesta Neuvostoliittoon aikanaan päätetty samalla kaavalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntauudistus, sote

Metropolin meininki

Maanantai 14.1.2013 klo 11:54 - Antti Kaikkonen

Kuntaministeri Henna Virkkusen (kok) nimittämät kuusi selvittäjää ovat nyt esittäneet alustavat ehdotuksensa Helsingin seudun uudeksi kuntarakenteeksi ja metropolihallinnoksi. Alueellemme esitetään nyt todella isoja muutoksia. On keskustelun aika. Mikä on metropolin meininki?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metropolihallinto, kuntaliitokset, kuntauudistus

Kuntakohellus jatkuu

Maanantai 16.4.2012 - Antti Kaikkonen

Suomen kunnat ovat antaneet lausuntonsa suuresta kuntauudistuksesta. Ei voi mitään, mutta jonkin sortin kohellukselta hankkeen eteneminen edelleen vaikuttaa. En millään jaksa uskoa, että lopputuloksena tästä olisi se työryhmän ehdottama vajaat 70 jättikuntaa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: eurokriisi, välikysymys, kuntauudistus, Keskusta, puheenjohtajuus

Välikysymyksiä

Perjantai 9.3.2012 klo 12:06 - Antti Kaikkonen

Välikysymys on opposition järein tapa haastaa maan hallitus jostain tärkeäksi katsomastaan kysymyksestä. Välikysymyksellä kyseenalaistetaan hallituksen toiminta, ja keskustelu päättyykin aina äänestykseen juuri hallituksen luottamuksesta. Olemme Keskustan eduskuntaryhmänä käyttämässä nyt kahteen kertaan peräkkäin tätä mahdollisuutta, aiheena ensin kuntauudistus ja sitten lapsiperheiden hyvinvoinnin turvaaminen.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: välikysymys, kuntauudistus, lapsiperheet, AKT, kiusaaminen

Musta keskiviikko

Keskiviikko 8.2.2012 klo 16:22 - Antti Kaikkonen

Melkoinen uutispäivä tänään. Isoja asioita, mutta synkkiä. Nokia irtisanoo tuhatkunta työntekijää, puolustusvoimia ajetaan nyt voimalla alas ja kuntakentän romutusesitys julkaistiin. Tätä voisi jo kutsua mustaksi keskiviikoksi.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: kuntauudistus, puolustusvoimat, Nokia

Kuntarytinä lähestyy

Perjantai 3.2.2012 klo 12:26 - Antti Kaikkonen

Hallitus julkistaa pian esityksensä kuntarakenneuudistukseksi. Tiettävästi suomalaisille tarjotaan karttaa, jossa kuntarajat on piirretty uusiksi. Yksi luonnoshan tästä aiheesta tuli jo muutama viikko sitten julkisuuteen, kun joku oli vuotanut sen Suomen Kuvalehdelle. Ennustan, että kylmä kyyti jatkuu, muutenkin kuin ulkolämpötiloissa. Edessä on melkoinen rytinä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntauudistus, presidentinvaalit

Karttoja ja käräjiä

Maanantai 16.1.2012 klo 15:10 - Antti Kaikkonen

Suomen Kuvalehti julkaisi haltuunsa saaman luonnoksen uudeksi Suomen kuntakartaksi. Luonnoksesta ilmenee, että valtiovarainministeriössä kaavaillaan suurinta osaa Suomen kunnista lakkautettaviksi. Omaan vaalipiiriini Uudellemaallekin jäisi vain 6-7 kuntaa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kuntauudistus, Nuorisosäätiö