Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977206 kpl

Terveisiä Libanonista

Maanantai 21.3.2016 klo 9:33

Sain äskettäin tilaisuuden käydä tutustumassa YK:n UNIFIL-operaatioon Libanonissa. Matka oli rankahko, mutta myös hyödyllinen ja mielenkiintoinen. Suomen hallituksella on parhaillaan pohdinnassa Suomen osallistumisen laajuus kyseiseen YK-operaatioon tulevaisuudessa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kriisinhallinta, ulkoasiainvaliokunta

Vähän kaikenlaista

Torstai 17.9.2015 klo 11:34 - Antti Kaikkonen

Tässä on nyt vähän kaikenlaista. Aika isojakin asioita. Turvapaikanhakijatilanne on räjähtänyt käsiin niin Euroopassa kuin Suomessakin. Suomi on suurelta osin pysähtymässä perjantain mielenilmauksen vuoksi. Pääministeri piti harvinaisen tv-puheen.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: tasavallan presidentti, ulkoasiainvaliokunta, Ruotsi, ay-liike, Suomi

Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajuus

Torstai 11.6.2015 klo 17:46 - Antti Kaikkonen

Olen tällä viikolla aloittanut eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana. Tehtävä on tärkeä ja haasteellinenkin, ulkoasiainvaliokunta on kiistatta yksi eduskunnan arvostetuimmista valiokunnista. Olen otettu siitä, että olen saanut tällaisen luottamuksen. Motivaatio tehtävään on korkealla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskunta, ulkoasiainvaliokunta

Eroilmoitus

Keskiviikko 24.4.2013 - Antti Kaikkonen

Yön yli nukuttuani kysyin itseltäni, haluanko tässä tilanteessa jatkaa suuren valiokunnan varapuheenjohtajana.

En halua.

Fiilikset meni.

Lue lisää »

36 kommenttia . Avainsanat: suuri valiokunta, varapuheenjohtajuus

Ryhmäjohtajien palaveri

Tiistai 23.4.2013 klo 15:33 - Antti Kaikkonen

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat pitäneet palaverinsa. Voin kuulemma heidän puolestaan jatkaa eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtajana. Luottamusta on.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunta, ryhmäjohtajat, suuri valiokunta

Uran huipulla

Lauantai 2.7.2011 klo 10:58 - Antti Kaikkonen

Olin tuossa viikon verran poliittisen urani huipulla, kun tehtäväni oli johtaa eduskunnan suurta valiokuntaa. Tilannehan oli se, että kun valiokunnan puheenjohtajasta Erkki Tuomiojasta tuli ulkoministeri, ei hän enää perustuslain mukaan voinut toimia valiokunnan puheenjohtajana. Näin ollen johdin valiokuntaa viikon verran, eli siihen saakka kun uusi puheenjohtaja saatiin valittua.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suuri valiokunta, hallitusohjelma, Kreikka

Näillä mennään

Tiistai 21.6.2011 klo 16:15 - Antti Kaikkonen

Maa sai sitten uuden hallituksen. No sellainenhan tarvitaan, jotta saadaan asioita vietyä eteenpäin. Lähikuukaudet sitten näyttävät, onko meillä hyvä ja toimintakykyinen hallitus vai jotain muuta. Oma puolueeni Keskusta jää tässä tilanteessa lopulta oppositioon. Opposition tärkein tehtävä on esittää hallituksen politiikalle vaihtoehtoja ja tarvittaessa kritiikkiä. Varmaankin sitten niin teemme. Näillä mennään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitus, oppositio, Euroopan Neuvosto, suuri valiokunta

Seuraavaksi Portugali?

Keskiviikko 23.3.2011 klo 17:46 - Antti Kaikkonen

Maailmalla myrskyää, mutta kotimaassa on aurinkoisempaa, ainakin ajoittain. Tosin Keski-Uudenmaan maanjäristys viime lauantaina (2,8 richteriä) oli kyllä järisyttävä kokemus. Talot toden totta tärisivät, eikä sellaiseen ole oikein näillä kulmilla totuttu. Itse olen kiertänyt Länsi-Uuttamaata ja Keski-Uuttamaata viime päivinä. Seuraavaksi suuntana on pääkaupunkiseutu ja sitten on Itä-Uudenmaan vuoro.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Portugali, Libya, Japani, Keväthumaus, maanjäristys, Sosnovyj Bor, suuri valiokunta

Valiokuntahommia ja liikennekysymyksiä

Torstai 18.2.2010 klo 6:45 - Antti Kaikkonen

Aloitin eilen ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä. Tehtävä on mielenkiintoinen, ja entuudestaan tuttu, sillä olin siellä myös alkukauden. Viime vuonna olin "lainassa" ympäristövaliokunnassa ja lakivaliokunnassa. Tällä hetkellä olen siis UaV:n ja YmV:n jäsen ja suuren valiokunnan varapuheenjohtaja. Useimmilla kansanedustajilla on kaksi valiokuntajäsenyyttä, joten tämä oma pakettini on jo ajankäytöllisestikin keskimääräistä työllistävämpi. Mutta se hoidetaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valiokunta, ulkoasiainvaliokunta, liikenne, junat