Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977203 kpl

Alkoholilainsäädännön solmut

Keskiviikko 31.5.2017 - Antti Kaikkonen

Alkoholilain kokonaisuudistus on puhututtanut kovasti viime päivinä. Solmussa olleeseen tilanteeseen on haettu ratkaisua eri kokoonpanoilla. Viime päivinä olen itse etsinyt etenemispolkua muiden hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa. Sellaista ei valitettavasti näytä löytyvän. Uudistuksessa sinänsä ollut paljon hyvää, mutta myös kiistanalaisia kohtia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: alkoholilainsäädäntö

Trump, Macron ja Suomi

Maanantai 8.5.2017 klo 10:55 - Antti Kaikkonen

Kävin viime viikolla eduskunnan puolustusvaliokunnan kanssa Washingtonissa. Itseäni kiinnosti erityisesti se, mitä Donald Trumpin valinta ihan käytännössä alkaa tarkoittaa Euroopalle ja maailmanpolitiikalle. Käsitykseni kirkastui ainakin jonkun verran.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Trump, Macron, Suomi

Kiitos

Tiistai 18.4.2017 - Antti Kaikkonen

Kuntavaalit olivat ja menivät. Äänestysaktiivisuus oli samaa luokkaa kuin viimeksi, eli ei kovin korkea. Hallituspuolueet menettivät hieman kannatustaan valtakunnallisesti, oppositiopuolueet hieman voittivat. Henkilökohtaisesti sain reilut 750 ääntä, joka on paras koskaan saamani äänimäärä kuntavaaleissa. Lämmin kiitos kaikille äänestäjille ja muille hengessä mukana olleille.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kuntavaalit

Ehdolla Tuusulan kuntavaaleissa

Maanantai 27.3.2017 - Antti Kaikkonen

Olen Antti Kaikkonen, 43-vuotias kunnanvaltuutettu ja kansanedustaja Tuusulasta. Olen asunut pienestä pitäen eri puolilla Tuusulaa, nyt viime syksystä alkaen Rusutjärvellä. Perheeseeni kuuluu vaimo Satu sekä neljävuotias tyttö ja kolmevuotias poika, joiden sijaisvanhempina toimimme. Muutakin porukkaa on: koira, kaksi kissaa, hevonen ja poni. Yhteiskunnallisen toiminnan lisäksi harrastan liikuntaa eri tavoin (mutta liian harvoin), ja erilaisissa kulttuuritapahtumissakin käyn mielelläni. Kerron blogissani tällä kertaa ajatuksistani kotikuntani kehittämiseksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, Tuusula

Kansalaisaloitteiden haaste

Maanantai 27.2.2017 klo 14:15 - Antti Kaikkonen

Kun 50 000 kansalaista allekirjoittaa kansalaisaloitteen, eduskunnan on myös pakko se käsitellä. Ei ole pakko hyväksyä, mutta asiallinen käsittely taataan kaikille. Tämä mahdollisuus on ollut olemassa nyt muutaman vuoden, ja aloitteiden suosio on ollut kasvamaan päin. Tänäkin vuonna kansalaisaloite haastaa kansanedustajat ottamaan kantaa moniin, välillä aika vaikeisiinkin asioihin.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: eutanasia, malmin lentoasema

Liikennettä ja ikäihmisiä

Torstai 26.1.2017 - Antti Kaikkonen

Vuosi on vaihtunut, ja politiikan vuosi on jo hyvässä vauhdissa, vaikka eduskunnan istuntokausi alkaa vasta ensi viikolla. Näinä päivinä on aika paljon erilaisia muita valmistavia palavereita ja kokouksia, kuten keskustan puoluehallitus tänään. Ja tänne eduskunnan työhuoneeseen on aina hyvä tulla kirjepostia aukomaan ja sähköposteja kahlaamaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikenneverkko, vanhustenhoito

Isoja asioita

Torstai 22.12.2016 - Antti Kaikkonen

Sote- ja maakuntauudistuksesta on nyt saatu aikaan kokonaisuus, jolla sosiaali- ja terveyspalveluja voidaan parantaa ja turvata lääkäriin pääsy, hoito ja hoiva tasa-arvoisesti kaikille suomalaisille koko maassa. Ratkaisu on mittaluokaltaan historiallinen. Samaan aikaan alkaa yhä selvemmin näyttää siltä, että Suomen suunta on muuttunut kohti parempaa. Nyt talous kasvaa ja työttömyys vähenee.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote, talous, työllisyys

Budjettikäsittely päättyy

Tiistai 13.12.2016 - Antti Kaikkonen

Eduskunta viimeistelee näinä päivinä valtion ensi vuoden budjettia. Budjettia on puitu valiokunnissa pitkin syksyä ja nyt joulun alla asia puhutaan läpi vielä täysistunnossa äänestyksineen. Valtiovarainvaliokunta kertoo keskiviikkona 14. joulukuuta vielä niistä muutoksista, joista valiokunnassa on päätetty.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjetti, säästöt, työllisyys

Presidentti Trump

Keskiviikko 9.11.2016 klo 13:07

Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi on otettu vastaan epäuskoisena niin Yhdysvalloissa kuin muualla maailmassa.

Trumpista voi perustellusti olla montaa mieltä. Puolitoistavuotta kestäneen presidentinvaalikampanjan aikana hän on esittänyt poikkeuksellisen repiviä kannanottoja ja ollut osaltaan tekemässä kampanjasta viheliäisintä ikinä.

Trump on kuitenkin valittu kansanvaltaisesti ensin Yhdysvaltain republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi ja nyt presidentiksi. Tulosta on kunnioitettava niin kuin missä muussa vaalissa tahansa. Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton näytti tästä jo esimerkkiä tunnustamalla tappionsa.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Yhdysvallat, vaalit, Trump

Käänne parempaan suuntaan

Tiistai 25.10.2016 - Antti Kaikkonen

Uusimmat työttömyysluvut todentavat osaltaan käännettä, josta maamme taloudessa on viime kuukausina ollut muutoinkin merkkejä.

Monen huonon vuoden jälkeen työttömyys on nyt kesästä alkaen alentunut ja alenee edelleen aiempaan verrattuna. Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa työttömyysaste oli 7,7 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 8,4 prosenttia. Työttömiä oli 204 000 eli 21 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömiä työnhakijoita oli työ- ja elinkeinotoimistoissa syyskuun lopussa yhteensä 329 500. Se on 7 900 vähemmän kuin vuotta aiemmin ja 13 100 vähemmän kuin elokuun lopussa. Erot tilastoissa selittyvät ennen muuta työttömyyden erilaisilla määritelmillä.

Suunta on kuitenkin selvä – menemme viimeinkin parempaan päin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työttömyys, käänne

Keskitytään hallitusohjelman toteuttamiseen

Keskiviikko 19.10.2016 klo 14:59

Julkisuudessa on viime päivinä keskusteltu muun muassa perhevapaiden uudistamisesta ja korkeakoulujen pääomittamisesta.

Keskustelu kuuluu kansanvaltaan, mutta etenkin hallituspuolueissa voimavarat on syytä laittaa yhdessä sovitun hallitusohjelman toteuttamiseen.

Maamme tilanteessa on merkkejä paremmasta, mutta työ Suomen kuntoon laittamiseksi on kesken.

Hallitus arvioi ohjelmansa toteutumista pääministerin johdolla ns. puoliväliriihessä ensi talvena. Jos ohjelmaa muutetaan, myös siitä sovitaan yhdessä.

Itse kunkin kannattaa palauttaa mieliin, mitä viime vaalikaudella tapahtui. Silloiset hallituspuolueet eivät irtiottojen ja välistävetojen vuoksi pystyneet päätöksiin. Suomi ajelehti ja talous-, työttömyys- ja velkaongelmamme kärjistyivät.

Siihen meillä ei ole varaa. Suomi on laitettava nyt kuntoon. Tärkeintä on saada työllisyys paranemaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Kuka kantaa vastuun Länsimetrosta?

Tiistai 11.10.2016 klo 15:10 - Antti Kaikkonen

Länsimetron aloittamisesta on tullut farssi.

Liikenteen Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään piti alkaa elokuussa. Kesäkuussa kuitenkin kuultiin, että aloittaminen tapahtuu aikaisintaan tammikuussa. Tämän viikon alussa uutisoitiin, että liikenne ei ala vielä tammikuussakaan.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Länsimetro

Politiikan syksy vauhdissa

Maanantai 26.9.2016 - Antti Kaikkonen

Politiikan syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Eduskunnan syksyä värittävät ainakin budjettikäsittely, sote-ratkaisu, työllisyyden edistäminen ja ulko- ja turvallissuuspoliitiinen selonteko. Ja varmaa on, että keskusteluun nousee, isostikin, myös ennalta arvaamattomia asioita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: budjetti, USA

Kesä takana

Perjantai 26.8.2016 klo 15:57 - Antti Kaikkonen

Kesä takana. Vaikka eduskunnan syysistuntokausi ei ole vielä alkanut, työt ovat jo täydessä touhussa. Erilaisia valmistavia kokouksia, tapaamisia ja palavereita on jo jokseenkin kalenterin täydeltä. Mutta sehän sopii.

Kesä meni suhteellisen mukavasti. Lomapäiviäkin oli, mutta kieltämättä lähes joka päivä jotakin pientä hommaakin. Mutta puhelimella ja sähköpostilla pystyy aika paljon onneksi hoitamaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Työllisyys, budjettiriihi, autoilu, sähköautot, biopolttoaineet

Nizza ja Turkki

Lauantai 16.7.2016 - Antti Kaikkonen

Vähän turhan paljon dramatiikkaa tämän viikon lopulle. Nizzan terroristi-isku oli äärimmäisen epäinhimillinen ja kohtuuton hyökkäys viattomia siviilejä, myös lapsia, vastaan.

Turkin sotilasvallankaappausyritys oli harvinaisen väärä tapa päättää vallasta. Valta pitää ratkaista vaaleilla, ei väkivallalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nizza, Turkki

Varsovaa ynnä muuta

Sunnuntai 10.7.2016 - Antti Kaikkonen

NATOn Varsovan huippukokous päättyi juuri. Kokous oli epäilemättä merkittävä. NATO sijoittaa joukkoja Baltian maihin ja Puolaan. EU:n ja NATOn yhteistyötä tiivistetään. Kokouksen yhteydessä allekirjoitettiin myös Suomen ja Iso-Britannian välinen puolustusalaa koskeva yhteistyöasiakirja.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: NATO, Varsova, Iso-Britannia

Brexit

Lauantai 25.6.2016 klo 8:54 - Antti Kaikkonen

Iso-Britannia päätti sitten kansanäänestyksessä erota Euroopan unionista. Vaikka monet gallupit osoittivat, että tämä on täysin mahdollinen lopputulos, taitaa tilanne silti olla aika monelle shokki - niin Iso-Britanniassa kuin EU-maissakin. Kansan tahtoa on kuitenkin syytä kunnioittaa, ja nyt sitten on pähkäiltävä, miten tästä eteenpäin. Ihan sormia napsauttamalla tämä ero ei nimittäin tapahdu.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Brexit, ryhmäjohtajuus

Ryhmän puheenjohtajaksi?

Torstai 16.6.2016 klo 13:27 - Antti Kaikkonen

Lähetin aamulla sähköpostilla kirjeen Keskustan eduskuntaryhmän jäsenille. Asia koskee sitä, että ensi tiistaina Keskustan eduskuntaryhmä valitsee itselleen uuden puheenjohtajan. Kevään mittaan minulta on kyselty mahdollista ehdokkuutta, kannustettukin. Olen halunnut harkita asiaa perusteellisesti ja ennen kaikkea kuulostella ryhmän tuntoja, ja vähän omianikin. Johtopäätös on hiljalleen kypsynyt. Olen käytettävissä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan eduskuntaryhmä

Suuria uudistuksia

Perjantai 20.5.2016 - Antti Kaikkonen

Päätöksenteon loppusuoralla on nyt kaksi isoa kokonaisuutta: sote-uudistus ja kilpailukykysopimus. Molemmat ovat isoja kokonaisuuksia, ja yleinen arvio on, että molempien onnistuminen on erittäin tarpeellista. Molemmat ovat myös monimutkaisia ja vaikeitakin uudistuksia, joiden eteenpäin vieminen on osoittautunut vaikeaksi. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sote, kilpailukykysopimus

Nato puhututtaa

Perjantai 29.4.2016 klo 15:45 - Antti Kaikkonen

Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksia arvioiva selvitys julkaistiin tänään. Se varmaan virittää ainakin lähipäiville keskustelua ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Selvityksestä Nato-jäsenyyden kannattajat ja vastustajat löytävät ainakin jonkun verran argumentteja kannoilleen. Selvitys itsessään ei anna suositusta siitä, pitäisikö Natoon liittyä vaiko ei.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, selvitys

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »