Eduskuntavaalit 2023

Entistä jännitteisemmäksi käyneessä maailmassa Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta täytyy pitää huolta. Viime vuosien työtä isänmaamme turvallisuuden vahvistamiseksi pitää jatkaa. Nato-jäsenyys on vietävä turvallisesti maaliin, puolustuksen resursseista huolehdittava ja ulkopolitiikkaa hoidettava viisaasti. Tätä työtä olen valmis jatkamaan.

Eduskuntaan valittavien tehtäviin kuuluu toki muutakin. Uusmaalaisen kansanedustajan täytyy sekä edustaa Uuttamaata että ymmärtää koko maan tilanteita. Uudenmaan erityisongelmia pitää ratkoa myös eduskunnassa. Liikenne pahenevine ruuhkineen, asumisen kalleus, Itämeren ja vesistöjen tila ja jonoutuneet peruspalvelut ovat näistä muutamia esimerkkejä.

Liikenneverkko tarvitsee panostuksia aina rautatieverkoston parantamisesta sorateiden kunnossapitoon saakka. Joukkoliikenteessä on kehittämistarpeita, mutta ei yksityisautoiluakaan pidä kriminalisoida. Hyvin moni autoa arjessaan tarvitsee: liikkumiseen töihin, palveluiden luo tai vaikkapa harrastuksiin. En lämpene tietulleille tai ruuhkamaksuille. Vähän armoa pitää olla autoilijoillekin.

Turvallisuus on muutakin kuin sotilaallista turvallisuutta. Se on huoltovarmuutta, kohtuuhintaista energiaa ja kotimaista ruokaa. Se on myös sitä, että kaduillamme ja kyläteillä on turvallista liikkua. Katuväkivaltaan ja nuorten jengiytymiseen pitää puuttua, ennen kuin on liian myöhäistä. Ennaltaehkäisy on tärkeintä, mutta poliisikin resurssinsa tarvitsee. 

Turvallisuus on myös sitä, että yhteiskuntamme toimii: Päivähoitoon pääsee ja henkilökuntaa on riittävästi. Koulutuksemme laatua ei päästetä rapistumaan. Nuorilla on myönteisiä tulevaisuudennäkymiä. Sairaana saa hoitoa ja ikäihmisemme turvallisen vanhuuden. 

Turvallisuus on arvoistamme tärkeimpiä, ellei tärkein. Valitse siitä huolehtimaan turvalliseksi tietämäsi päättäjä. Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 2. huhtikuuta. Vaalinumeroni Uudellamaalla on 372.

Käytä ääntäsi. Turvallisesti.