Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

Kannanotto (julkaisuvapaa)

6.9.2010

 

 

Kansanedustaja Antti Kaikkonen:

Oikoradan Z-junaliikenne turvattava

 

”Kaavailut Z-junien vähentämisestä ovat todella lyhytnäköisiä. Kehityksen pitäisi kulkea tasan päinvastaiseen suuntaan – lisävuoroille olisi tarvetta, varsinkin ruuhka-aikaan. Z-junat ovat jo nyt osoittaneet tarpeellisuutensa, ja ne ovat löytäneet koko ajan uusia käyttäjiä.

 

Esillä olleet jopa 30-40 % supistukset täytyy ehdottomasti torjua. Tässä tarvitaan nyt tiivistä yhteistyötä alueen kuntien ja kansanedustajien kesken. Vuorojen vähennys olisi valtava pettymys Lahden, Mäntsälän, Haarajoen ja Keravan asemien käyttäjille. Tarvittavat rahat on nyt kaivettava vaikka kiven alta, jotta Z-junien kulkuyhteydet turvataan. Oikoradan Z-junaliikennettä ei pidä romuttaa.

 

Joukkoliikenteen käyttöä pitää suosia, ei sorsia. Pääradan junat ovat jo nyt varsinkin ruuhka-aikaan täpösen täynnä, ja oikorata on osaltaan tuota painetta purkanut. Nyt on tarvetta pikemminkin lisäinvestointeihin raideliikenteessä, kuin karsimiseen.”

 

Lisätietoja:      Antti Kaikkonen, puh. 050 511 3160