Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

KIRJALLINEN KYSYMYS

Keski-Uudenmaan postinjakeluhäiriöt

Eduskunnan puhemiehelle

 

Postipalvelulain tarkoituksena on hyvälaatuisten postipalveluiden turvaaminen sekä yleispalveluiden saatavuus tasapuolisin ehdoin koko maassa. Lain mukaan "postiyritys vastaa vahingosta, joka aiheutuu postin lähettäjälle viivästymisestä, katoamisesta tai vahingoittumisesta. Postiyritys kuitenkin vapautuu vastuusta, jos se näyttää vahingon aiheutuneen seikasta, jota postiyritys ei ole voinut välttää ja jonka seurauksia se ei ole voinut ehkäistä."

 

Postipalvelulaissa edellä mainitut asiat eivät ole toteutuneet viime aikoina  Keski-Uudellamaalla. Joillakin osin Keski-Uuttamaata on ollut välillä merkittäviäkin viiveitä postinjakelussa, mikä on aiheuttanut ihmisille hankalia tilanteita. Koska postipalvelulain nojalla kansalaisille tulisi tarjota hyvälaatuiset palvelut koko maassa, ei Keski-Uudenmaan ajoittain heikot tilanteet postinjakelun suhteen vastaa laissa mainittua palvelutavoitetta. On ymmärrettävää, jos posti joskus viivästyy, mutta syksyn ja alkutalven 2010 aikana kansalaispalaute osoittaa viivästysten määrän ja keston ylittäneen kipukynnyksen.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

 

Mitä hallitus aikoo tehdä, jotta Keski-Uudenmaan postinjakelu saadaan lain osoittamalle, hyvälaatuiselle tasolle?

 

Helsingissä 17. päivänä joulukuuta 2010

 

Antti Kaikkonen /kesk