Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977199 kpl
Share |

Keski-Uusimaa, Vaalikynä –palsta 15.4.2011

Antti Kaikkonen :Nuorille töitä

 

Taloustaantuman seurauksena nuorisotyöttömyys on hälyttävän suurissa lukemissa. Suomessa on yli 30 000 alle 25-vuotiasta nuorta työtöntä. Nuorisotyöttömyys on todella syytä ottaa vakavasti. Jos nuorisotyöttömyys päästetään karkaamaan käsistä, seurauksena ovat vakavat inhimilliset ja taloudelliset menetykset. 

 

Nuorisotyöttömyys on työttömyyden lajina erityisen haastava. Jos työttömyys jää nuorena päälle, se voi jäädä elinikäiseksi elämäntavaksi. Ikääntyvä yhteiskuntamme ei kestäisi nuoren sukupolven menettämistä työmarkkinoiden ulkopuolelle. 

 

Syrjäytymisvaara on todellinen ja koskettaa nopeasti kasvavaa joukkoa nuoristamme. Nyt on välttämätöntä vahvistaa politiikkaa, jolla vaikka "kädestä pitäen" ohjataan nuoret mielekkään tekemisen pariin. 

 

Viimeisen vuoden aikana saimme eduskunnassa aikaan päätökset, joilla nuorille lisättiin opiskelu-, työharjoittelu- ja oppisopimuspaikkoja. Nyt nuorisotyöttömyys on näiden päätösten johdosta saatu painettua hienoiseen laskusuuntaan, mutta tätä kehitystä pitää voimakkaasti vahvistaa. Jokainen menetetty kuukausi on kallis.

 

Näinä viikkoina monet nuoret etsivät kesätyöpaikkoja. Kesätöistä saatava työkokemus on arvokasta varsinkin siinä vaiheessa, kun haetaan vakituisempia työsuhteita. Olisi erinomaista, jos myös alueellamme mahdollisimman moni taho voisi palkata nuoria kesätöihin. Nuorten työllistymisestä on nyt syytä ottaa vastuuta sekä eduskunnassa että paikallisesti.

 

Voimakas panostaminen nuoriin nyt on samalla parasta tulevaisuuspolitiikkaa. Kun nuoret saadaan töihin, rakennetaan samalla ikääntyvälle väestölle vanhuuden turvaa.

 

Antti Kaikkonen

kansanedustaja (kesk)

Tuusula