Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977199 kpl
Share |

KANNANOTTO 28.5.2011

(julkaistavissa heti)

 

 

 

 

Kansanedustaja, Keskustan Uudenmaan piirin pj. Antti Kaikkonen:

Uuttamaata ei pidä pilkkoa

 

”Hallitusneuvotteluissa esille noussut ajatus Uudenmaan vaalipiirin jakamisesta kahtia on syytä unohtaa saman tien. Uudenmaan vaalipiirin pilkkominen loisi täysin keinotekoisen kahtiajaon maakuntaan. Mitään uutta luontevaa rajaa ei ole karttaan piirrettävissä.

 

Ajatus tuntuu lyhytnäköiseltä siinäkin valossa, että aivan vastikään saatiin yhdistettyä Uudenmaan vaalipiirin alueella toimineet kaksi maakuntaliittoa, Uudenmaan liitto ja Itä-Uudenmaan liitto. Yhdistymistä perusteltiin mm. turhien hallinnollisten rajojen poistamisella.

 

Uudenmaan pilkkominen toisi myös epäterveen kilpailuasetelman laajalle metropolialueelle. Uusia hallinnollisia rajoja alueelle ei tarvita. Nykyinen vaalipiirimalli on osoittautunut käytännössä aivan hyvin toimivaksi Uudellamaalla.

 

Vaalipiirien koko voi olla demokratian kannalta ongelmallista esimerkiksi Itä-Suomen pienissä vaalipiireissä. Uudenmaan kaltaisessa väestöltään suuressa vaalipiirissä tätä ongelmaa ei ole. Uuttamaata ei pidä pilkkoa.”

 

Lisätietoja:      Antti Kaikkonen, puh. 050 511 3160