Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977199 kpl
Share |

13.1.2011

Kansanedustaja Antti Kaikkonen:
Luonnos kuntakartaksi syytä viskata niin pitkälle kuin pippuri kasvaa

"Suomen Kuvalehti julkaisi haltuunsa saaman luonnoksen uudeksi Suomen kuntakartaksi. Luonnoksesta ilmenee, että valtiovarainministeriössä kaavaillaan Keski-Uudellemaalle jättikuntaa, johon kuuluisivat Nurmijärvi, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen ja Pukkila.

Suunnitelma on järjetön ja se pitää kaataa.

Esitetty möhkäle olisi täysin luonnoton kyhäelmä, joka ei perustuisi mihinkään loogiseen kokonaisuuteen. Mitä yhteistä muka on vaikkapa Järvenpäällä, Nurmijärvellä ja Pukkilalla?

Esitetyn kaltaisessa kunnassa palveluja keskitettäisiin monien kuntalaisten ulottumattomiin. Kansanvalta kunnallisessa päätöksenteossa karkaisi kauas tavallisten kansalaisten arjesta.

Ei myöskään ole esitetty minkäänlaista faktaa siitä, että tällainen jättikunta tuottaisi asukkailleen esimerkiksi palveluita paremmin tai tehokkaammin kuin nykyinen kuntamalli.

Nykyiset alueemme kunnat ovat pystyneet tuottamaan palveluita asukkailleen varsin hyvin, ainakin jos asiaa vertaillaan erilaisilla kansallisilla mittareilla. Keski-Uudenmaan kunnat eivät ole kriisikuntia.

Esitetty kuntakartta on toteuttamiskelvoton ja se on syytä viskata niin pitkälle kuin pippuri kasvaa."


Lisätietoja:    Antti Kaikkonen, puh. 050 511 3160

antti.kaikkonen@eduskunta.fi
www.anttikaikkonen.fi

Antti Kaikkonen
00102 EDUSKUNTA