Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977527 kpl
Share |

Kannanotto (julkaistavissa heti)

14.3.2012

 Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk): Jääkiekon MM-kisat pois Valko-Venäjältä

 ”Vuoden 2014 jääkiekon MM-kisat on syytä siirtää pois Valko-Venäjältä surkean ihmisoikeustilanteen takia. Kansainvälinen painostus jääkiekon MM-kisojen siirtämistä kohtaan on kasvussa. Myös Suomessa asiasta vastaavien ministerien ja Suomen Jääkiekkoliiton olisi korkea aika aktivoitua asiassa.

 Valko-Venäjän johto lupasi kansainväliselle jääkiekkoliitolle lopettaa opposition oikeuksien polkemisen saatuaan vuoron järjestää jääkiekon MM-kisat vuonna 2014. Lupaukset ovat olleet tyhjiä sanoja, sillä maan ihmisoikeustilanne ei ole kohentunut pätkän vertaa.

 Vuoden 2010 presidentinvaalien yhteydessä ihmisoikeusaktivisteja, journalisteja ja toisia presidenttiehdokkaita pidätettiin ja pahoinpideltiin. Valko-Venäjän media on yksinvaltaisen presidentti Alexander Lukashenkon hallinnassa. Jääkiekkoon mieltynyt yksinvaltias käyttää lajia myös oman propagandansa edistämiseen. Kansainvälisen yhteisön ei pitäisi olla tätä tukemassa. Urheilun varjolla tehdään politiikkaa, jonka alle ihmisoikeudet jäävät.

 Valko-Venäjällä tapahtuvat ihmisoikeusloukkaukset ovat törkeitä. Sananvapaudesta ei maassa ole presidentti Lukashenkon aikakaudella tietoakaan. Niin kauan kuin tämä yksinvaltias hallitsee Valko-Venäjää, ei maalle tulisi myöntää oikeutta järjestää jääkiekon MM-kisoja. Jos näin tehdään, lakaistaan samalla maan poliittiset epäkohdat maton alle. Kansainvälisen jääkiekkoliiton tulisi ehdottomasti siirtää vuoden 2014 kisat toiseen maahan.”

 Lisätietoja: Antti Kaikkonen, puh. 050 511 3160

 

 Kaikkonen on ihmisoikeuksia edistävän Euroopan Neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen jäsen.