Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

Hallituksen pelastettava peruspalvelut

Kannanotto 22.3.2009
Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk): Hallituksen pelastettava peruspalvelut!

"Kuntien verotulot ovat taloustaantuman johdosta romahtamassa. Monessa kunnassa budjetti joudutaan avaamaan kesken vuoden ja edessä on kipeitä leikkauksia. Samalla on riski, että kansalaisille tärkeät kuntapalvelut rapautuvat.

Matti Vanhasen hallituksen on ensi viikon kehysriihessään kiinnitettävä ehdoton päähuomio kuntatalouden ongelmiin. Palvelut on pelastettava nopeasti vaikuttavilla päätöksillä, joilla kuntien asemaa oleellisesti vahvistetaan. Kuntien osuutta yhteisöveron tuotosta on tässä yhteydessä nostettava, mutta useita muitakin ratkaisuja tarvitaan.

Pelkät kosmeettiset toimenpiteet eivät nyt riitä. Muutoin joudutaan leikkauskierteeseen, jolloin vaarassa ovat mm. sosiaali- ja terveyspalvelut ja koulutoimi. Käytännössä tämä saattaa johtaa entistä suurempiin ryhmäkokoihin päivähoidossa ja koulussa, sekä heikentää vanhuspalveluiden laatua. Tällaiset uhkakuvat on torjuttava. Hallituksen on nyt välttämätöntä pelastaa kansalaisten peruspalvelut."

 

Lisätietoja: Antti Kaikkonen, puh. 050 511 3160