Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

EDUSKUNTATIEDOTUS

RIKSDAGSINFORMATIONEN

23.4.2012

Antti Kaikkonen ottaisi MM-kisat pois Valko-Venäjältä

Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous alkoi maanantaina Ranskan Strasbourgissa. Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) vaati yleiskeskustelussa, että Valko-Venäjän ei anneta järjestää jääkiekon MM-kisoja vuonna 2014 maan huonon ihmisoikeustilanteen vuoksi.

Kun Kansainvälinen jääkiekkoliitto antoi aikanaan kisat Valko-Venäjälle, se vaati presidentti Alexander Lukashenkolta parannuksia maan ihmisoikeustilanteeseen. Tarkoitus oli hyvä, mutta Valko-Venäjä lunastanut lupauksiaan.

-         Asiat ovat menneet huonompaan suuntaan. Maassa on yhä poliittisia vankeja ja siellä pannaan toimeen kuolemantuomioita. Presidentinvaaleja seuranneet rauhalliset mielenosoitukset tukahdutettiin väkivaltaisesti ja Lukashenkon kilpailijoita pahoinpideltiin, Kaikkonen totesi.

Kaikkosen mielestä jääkiekon kotikisat vain vahvistaisivat Lukashenkon asemaa ja otetta maan tiedotusvälineistä.

-         Kansainvälisen yhteisön ei pidä tukea Lukashenkon väkivaltaista hallintoa. Kansainvälisen jääkiekkoliiton pitää siirtää kisat pois maasta, jossa ihmisoikeuksia ei noudateta. Toivon, että myös parlamentaarinen yleiskokous voisi vaikuttaa tähän suuntaan, Kaikkonen sanoi.

Vuonna 1949 perustettu Euroopan neuvosto on maanosan vanhin ja laajin poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö. Jäsenmaiden kansanedustajista koostuva yleiskokous tekee aloitteita ja antaa suosituksia, joiden pohjalta ministerikomitea päättää asioista.

Parlamentaariseen yleiskokoukseen osallistuu jäsenet ja varajäsenet yhteen laskien yli 700 kansanedustajaa eri maista. Yleiskokous on koolla Ranskan Strasbourgissa 23.–27.4.2012.

Lisätiedot:

Antti Kaikkonen 050 511 3160