Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

Kansanedustaja Antti Kaikkonen Hangossa ja Raaseporissa 2.5.:

Itämeren öljyntorjuntavalmiutta parannettava

 

 

Öljyntorjuntavalmius Itämeren alueella on heikko. Vain Suomella ja Ruotsilla on edes  jonkinlaiset edellytykset hoitaa öljyntorjuntaa, mutta vähänkin isompi onnettomuus Suomenlahdella olisi katastrofi. Riski tähän on kasvanut, sillä liikennöinti kasvaa kovaa vauhtia. Suomenlahdella liikkuu huomattava ja kasvava määrä öljy- ja kemikaalikuljetuksia.

 

On myös onnetonta, että Kataisen hallitus aikoo leikata Suomen öljyntorjuntavaroja 600 000 eurolla. Sillä ei valtiontaloutta pelasteta, mutta asiallisen öljyntorjunnan mahdollisuuksia leikkaus heikentää oleellisesti.

 

Yksi ratkaisu tilanteen parantamiseksi olisi Itämeren alueen valtioiden yhteisen öljyntorjunnan suojarahaston perustaminen. Rahaston maksut kerättäisiin Itämeren öljykuljetuksilta ja rahastolla parannettaisiin merialueen öljyntorjuntavalmiutta.

Itämeren rantavaltiot ovat sitoutuneet öljyntorjunnan parantamiseen osana HELCOMin Itämeren suojeluohjelmaa. Puheista on nyt päästävä tekoihin ja öljyntorjunta on saatettava asialliselle tasolle.

 

 

 

Lisätietoja:   Antti Kaikkonen, puh. 050 511 3160