Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977205 kpl
Share |

Keski-Uusimaa, vaalikynä-palsta 21.10.1012:

Tuusulan panostettava joukkoliikenteeseen

Alueemme väestön kasvaessa myös liikennekysymykset nousevat yhä suuremmaksi haasteeksi. Koskenmäen kiertoliittymä Hyrylässä lienee nykyisin jo koko Keski-Uudenmaan pahin liikennetukos. Ympyrän tukkoisuus heijastuu laajasti Lahelaan ja yhä useammin myös koko Hyrylän seudulle. Sama toistuu joka arkiaamu ja -ilta työmatkaliikenteen aikaan. Valtion panostusta asiaan on odoteltu, turhaan. Ympyrä on syytä kunnostaa alkavalla valtuustokaudella, vaikka sitten kunnan omin varoin, jos muuta vaihtoehtoa ei kerta kaikkiaan ole. Asia ei saa jäädä enää roikkumaan. Ruuhkat käyvät ihmisten hermoille ja liikenneturvallisuuskin vaarantuu.

Lähivuosina alkaa jälleen uusien asuinalueiden rakentuminen Tuusulassa, niistä suurimpana Rykmentinpuisto Hyrylässä vanhan varuskunnan maille. Alueelle on kaavailtu jopa yli 10 000 asukkaan aluetta. Jotta alueen voi ylipäänsä toteuttaa, on joukkoliikenteeseen panostettava. Muutoin Hyrylän liikenne ajautuu entistä tiukempaan umpisolmuun.

Joukkoliikenne onkin korkea aika nostaa Tuusulassa uudelle tasolle. Nykyisellään Tuusulassa on vaikea pärjätä ilman omaa autoa. Monessa perheessä tarvitaan kaksikin autoa. Joukkoliikenne on suurimmassa osassa kuntaa pahasti puutteellinen.

Pidän tärkeänä, että Tuusula panostaa jatkossa entistä enemmän joukkoliikenteeseen ja lisää joukkoliikenteen tarjontaa eri puolilla kuntaa. Tällä hetkellä Tuusula panostaa joukkoliikenteeseen vähemmän kuin moni muu alueemme kunta. Pitäisin luontevana, että Tuusula liittyisi lähitulevaisuudessa Helsingin seudun HSL-joukkoliikennekuntayhteistyöhön, kuten Keravakin on tehnyt. Siitä hyötyisivät ennen kaikkea tuhannet pääkaupunkiseudulla työskentelevät tai siellä muuten asioivat tuusulalaiset. Valtio olisi hyvä saada taloudellisesti mukaan joukkoliikenneyhteyksien parantamiseen. Luontevinta olisi, että myös Järvenpää liittyisi HSL-yhteistyöhön Tuusulan kanssa samaan aikaan.

Myös junaliikennettä pitää edistää. Pidemmällä tulevaisuudessa Hyrylään pitää saada juna-asema. Hanke onkin maakunnallisissa kaavaratkaisuissa etenemässä. On myös välttämätöntä turvata junaliikenne Jokelan asemalla ja Nuppulinnan seisakkeella. Liityntäpysäköintipaikkoja tarvitaan lisää koko Keski-Uudellamaalla. Myös kevyen liikenteen väyläverkostosta täytyy pitää huolta ja sitä on myös laajennettava.

Liikenneongelmien pahenemista ei pidä enää seurata silmät ummessa. Liikenteen sujuvuus ja turvallisuus on syytä nostaa Tuusulan lähivuosien kärkihankkeiden joukkoon.

 

Antti Kaikkonen

kunnanvaltuutettu, kansanedustaja (kesk)

Tuusula