Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977205 kpl
Share |

Kannanotto 12.11.2012 (julkaistavissa heti)

Kansanedustaja, ympäristövaliokunnan jäsen Antti Kaikkonen:

Talvivaara välittömästi kansalliseksi ykkösprioriteetiksi!

- Talvivaaran kaivosvuodosta näyttää tulevan aikamme pahin ympäristöonnettomuus Suomessa. Vuodon tukkiminen on kestänyt käsittämättömän kauan ja vahingot ovat kasvaneet dramaattisella tavalla. Alueen luonto ja ihmiset ovat joutuneet kärsimään kohtuuttomalla tavalla. Nyt tarvitaan järeitä toimia, jotta tilanne ei enää pahenisi.

- Talvivaaran vuodon täydellisen tukkimisen ja ympäristökatastrofin rajaamisen täytyy olla nyt Suomen viranomaisten ja ympäristöhallinnon ehdoton prioriteetti numero yksi. Jokainen hukattu tunti on pahentanut tilannetta. Ei todellakaan riitä, että "seurataan tilanteen kehittymistä".

- Kaikki mahdolliset resurssit, joista hyötyä on, pitää kohdistaa nyt Talvivaaraan. Tämä tarkoittaa niin pelastusviranomaisia, puolustusvoimia kuin yksityisen sektorin osaamistakin. Maan hallituksen pitää ottaa Talvivaara välittömästi ykkösasiakseen.

Lisätietoja: Antti Kaikkonen, puhelin 050 511 3160