Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

Kannanotto 18.11.2012:

Suomi tarvitsee ympäristöjoukot

- Kansallisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin kannalta entistä oleellisempaa on varautua sotilaallisten uhkien lisäksi myös erilaisten ympäristöonnettomuuksien torjuntaan. Tuorein esimerkki tällaisesta tarpeesta on Talvivaaran ympäristötuho. Tulevaisuudessa varusmiespalveluksen voisi suorittaa ympäristöjoukoissa, kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) ehdottaa.

Kaikkosen mukaan ympäristöjoukot olisi kolmas vaihtoehto perinteisen varusmiespalveluksen ja siviilipalveluksen rinnalle.

- Joukot koulutettaisiin torjumaan ja ehkäisemään erilaisia ympäristötuhoja. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset öljy- tai kemikaalionnettomuudet, kaivosonnettomuudet, säteily tai vaikkapa myrskytuhojen seuraukset. Tarvetta ympäristöjoukkojen käytölle olisi viime vuosinakin ollut useassa kohtaa, ja varmasti on jatkossakin. Tehtäviin koulutettaisiin pieni osa varusmiesikäluokasta. Uskon, että tällaiseen vaihtoehtoon löytyisi kiinnostuneita, Kaikkonen sanoo.

- Esitän, että ympäristöjoukkojen valmistelu aloitetaan puolustusministeriön ja ympäristöministeriön yhteistyönä mahdollisimman ripeästi.