Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977199 kpl
Share |

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) Helsingin Sanomien mielipide 1.4.2014:

Metropolihallinto hyllylle

Hallituksen ja opposition sote-sopu vie pois tarpeen uudelta raskaalta metropolihallinnolta. Jos sote-ratkaisun lisäksi luotaisiin vielä järeä metropolihallinto, jäisi nykyisille metropolialueen kunnille enää hyvin vähän tehtäviä. Tällainen ratkaisu ei olisi mielekäs.

Metropolihallinto on nyt syytä laittaa hyllylle ainakin muutamaksi vuodeksi. Kun sote-yhteistyön uusi malli on saatu toimivaksi, voidaan arvioida, onko vielä erilliselle metropolihallinnolle todellista tarvetta.

Esitän, että tässä vaiheessa edetään vahvistamalla nykyisen maakuntaliiton, eli Uudenmaan liiton asemaa. Lisäämällä maakuntaliiton roolia maankäytön, asumisen ja liikenteen koordinoinnissa päästään tässä vaiheessa hyvin eteenpäin. Uudenmaan liitosta erillisen metropolihallinnon luomisessa ei tässä tilanteessa ole järkeä. Se aiheuttaisi lisää hallintoa ja byrokratiaa, ja pilkkoisi Uudenmaan erilaisiin, epäjohdonmukaisiin osiin.

Samoin nyt voidaan unohtaa puheet kuntien pakkoliitoksista. Jos jotkut kunnat haluavat vapaaehtoisesti niitä tehdä, niin luonnollisesti sen on oltava mahdollista.  Tässä kohtaa esimerkiksi massiivisesta Keski-Uudenmaan kahdeksan kunnan liitoksesta voidaan mielestäni luopua.

Nyt on viisainta keskittyä siihen, että uudesta sote-mallista saadaan mahdollisimman hyvä. Tärkeät sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut on saatava riittävän läheltä ja kohtuullisen ajan puitteissa.

Antti Kaikkonen

kansanedustaja (kesk)

Tuusula