Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

Kansanedustaja Antti Kaikkonen Kokkolassa 17.4.2014:

Kiviihili alas, uusiutuvat ylös! 

- EU:n pitää olla aktiivinen toimija ilmastonmuutoksen torjunnassa. Mutta yhtä tärkeää on, että saadaan kaikki keskeiset maapallon valtiot näihin talkoisiin mukaan, ja sitova ilmastosopimus saadaan solmittua YK:n ilmastokokouksessa Pariisissa vuonna 2015.

- Mielestäni EU:n pitäisi asettaa jäsenmaille sitovat tavoitteet uusiutuvan energian lisäämiseksi. Tämä loisi mahdollisuuksia myös Suomelle. Ihmettelen, että tämä ei kuitenkaan ole maamme hallituksen linja. Asiasta päätetään nyt vaaleilla valittavan Euroopan parlamentin ensi töiden joukossa. Siksi tämä on myös tärkeä EU-vaalikysymys.

- Suomen pitäisi ripeästi vähentää kivihiilen käyttöä, ja hyödyntää sen sijaan runsaita mahdollisuuksiamme esimerkiksi puun ja turpeen käytössä. Myös pienimuotoinen tuotanto kannattaisi mahdollistaa, kuten esimerkiksi biokaasu.

- Kaiken kaikkiaan EU ja Suomi ovat liian riippuvaisia tuontienergiasta. Suomen energiaomavaraisuus on vain 35%. Energiantuonnista suurin osa tulee Venäjältä, energiantuonnin arvosta peräti 87%. Mielestäni sekä EU:n että Suomen pitäisi vahvista omavaraisuutta energiantuotannossa. Tämä olisi viisasta varautumista myös erilaisiin kriisitilanteisiin.

- Suomen olisi helposti mahdollista lisätä kotimaisten uusiutuvien energiamuotojen käyttöä. Tämä vahvistaisi omavaraisuutta, toisi uusia työpaikkoja, parantaisi vaihtotasetta ja olisi myös ilmaston kannalta kestävä ratkaisu. Jotta tähän päästään, maamme hallituksen pitää tarkistaa politiikkaansa ja eurovaaleissa on syytä valita tämän ymmärtävä joukkue.

Lisätietoja: kansanedustaja Antti Kaikkonen, puhelin 050 511 3160