Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

Eduskunnan suuren valiokunnan vpj, kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) Itämeri-paneelissa Porvoossa: Itämeri Suomen EU-politiikan kärkeen

"Itämeren häpeällinen tila on välttämätöntä nostaa kuluvan vuoden aikana selkeäksi EU:n painopistealueeksi. Tähän aukeaa tilaisuus syksyllä Ruotsin EU-puheenjohtajuuskauden aikana. Suomen on annettava täysi tuki Ruotsin odotettavissa olevalle aktiivisuudelle asiassa.

On käsittämätöntä, että Itämeri on päästetty yhdeksi maailman saastuneimmista merialueista. Kyse on kuitenkin merestä, joka on käytännössä EU:n sisämeri. Kaikki Itämeren rantavaltiot Venäjää lukuun ottamatta kuuluvat unioniin.

EU:lla on vahvistuva Välimeri -politiikkansa, mutta Itämeri-politiikka on edelleen hakusessa. Nyt olisikin syytä muodostaa Itämeren piiriin toimivat ja vaikuttavat yhteistyön rakenteet. Tällä hetkellä alueella on monenlaista puuhastelijaa, mutta konkreettisia tuloksia vain vähän. EU:n puitteissa kannattaisikin muodostaa yhteistyöfoorumiksi Itämeren unioni, samaan tapaan kuin Etelä-Euroopassa yhteistyöfoorumina on Välimeren unioni. Itämeren yhteistyö on nyt nostettava uudelle tasolle. Vanhasen hallituksen on tuotava tästä selkeät esitykset valmisteilla olevassa Itämeri-selonteossaan."