Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

Rehn EU:n energiakomissaariksi 

Kannanotto
23.5.2009

Eduskunnan suuren valiokunnan vpj Antti Kaikkonen ja ulkoasiainvaliokunnan vpj Markku Laukkanen: Rehn EU:n energiakomissaariksi

"Suomen EU-vaikuttamisen kannalta erittäin merkittävä tekijä on Suomen EU-komissaarin salkun sisältö. Komissaari Rehnille kannattaa tavoitella seuraavasta komissiosta tehtävää, jossa on mahdollista vaikuttaa Euroopan tulevaisuuteen ja samalla viedä eteenpäin Suomen tärkeinä pitämiä asioita. Siksi Suomen kannattaa tässä tilanteessa tavoitella nimenomaan energiakomissaarin tehtävää.

Suomella on erityistä osaamista vihreän teknologian käytössä ja uusiutuvan energian edistäminen on keskeinen tavoitteemme. EU:n panostaessa yhä enemmän 
uusiutuvan energian käyttöönottoon voitaisiin myös edistää suomalaista työtä ja
yrittäjyyttä. Uusiutuvan energian käyttöönotossa EU:n energiakomissaari on
avainroolissa.

Energiapolitiikan merkitys on viime vuosina kasvanut huomattavasti niin EU:n sisäpolitiikassa, ilmastopolitiikassa kuin EU:n ulkosuhteissakin.

EU:n ja Venäjän suhteilla on suuri merkitys Euroopan energiansaannin turvaamisen kannalta. Unionin näkökulmasta onkin tärkeää, että seuraava energiakomissaari tulee maasta, jolla on kokemusta Venäjän kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Komissaari Rehn sopisi EU:n energiakomissaarin tehtävään erinomaisesti."

Lisätietoja: Antti Kaikkonen, p. 050-511 3160
Markku Laukkanen, p. 050-511 3102