Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

Maakaupat esille Putinin kanssa

Referaatti 1.6.

Eduskunnan suuren valiokunnan vpj, kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) Turussa: Maakaupat esille Putinin kanssa

"Venäjän pääministeri Vladimir Putinin tämänviikkoisen Suomen vierailun yhteydessä on myös syytä käsitellä maittemme suhteita  rasittavia kipupisteitä. Yhtenä tällaisena asiana Suomen valtiojohdon on syytä ottaa esille maakauppoihin liittyvät ongelmat Venäjän ja Suomen välillä.

On kohtuutonta, että venäläiset voivat ostaa Suomesta maita ja mantuja, mutta suomalaisilla tätä mahdollisuutta itärajan takana ei käytännössä ole. Maan ostaminen esimerkiksi rajan takaa Karjalasta on osoittautunut Venäjän lainsäädännön pohjalta lähes mahdottomaksi yksittäiselle suomalaiselle.

Venäjältä on edellytettävä reilun vastavuoroisuuden periaatetta, jossa kaupat ovat mahdollisia molemmin puolin. Jos tämä ei edisty, on myös venäläisten maakauppoja Suomessa ryhdyttävä rajoittamaan. Nykyinen tilanne on epäreilu.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin taannoisen Suomen vierailun yhteydessä asiassa ei syntynyt läpimurtoa. Suomen valtiojohdon presidentti Halosen ja pääministeri Vanhasen johdolla on nyt otettava asiaan jämäkkä ote."

Lisätietoja: Antti Kaikkonen, puh. 050 511 3160