Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977199 kpl
Share |

Eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) 20.7.2009: Islanti EU-jäseneksi jo 2011 

"Islannin parlamentti päätti äskettäin EU-jäsenyyshakemuksen jättämisestä. Tämä on myönteinen uutinen, ja Suomen on syytä kaikin tavoin tukea Islannin EU-jäsenyyttä. 

Islannin jäsenyyshakemus on syytä käsitellä ripeästi. Islanti on yhteiskuntamallinsa ja talousjärjestelmänsä puolesta selvästi EU-yhteensopiva, ja siksi jäsenyys on hyvä toteuttaa pian. Laajentumiskomissaari Olli Rehnillä on tässä tärkeä rooli. Sopiva tavoite mielestäni olisi, että Islannin jäsenyys voisi toteutua vuoden 2011 alusta. 

Islannin EU.jäsenyys avaisi mahdollisuuksia myös pohjoismaisen yhteistyön vahvistamiselle EU:ssa. Toivottavaa olisi, että myös Norja voisi harkita EU-jäsenyyttä. Lähitulevaisuudessa on syytä pohtia tapoja vahvistaa pohjoismaista yhteistyötä EU-politiikassa." 

Lisätietoja:      Antti Kaikkonen, puh. 050 511 3160