Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977527 kpl
Share |

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) 30.7.2009:
Nuorisotyöttömyys budjetin erityispainopisteeksi

"Taloustaantuman seurauksena nuorisotyöttömyys on jyrkässä kasvussa. Nuorisotyöttömyyden kasvu on otettava syksyn budjettineuvotteluissa vakavasti. Jos nuorisotyöttömyys päästetään karkaamaan käsistä, seurauksena ovat vakavat inhimilliset ja taloudelliset menetykset. 

Nuorisotyöttömyys on työttömyyden lajina erityisen haastava. Jos työttömyys jää nuorena päälle, se voi jäädä elinikäiseksi elämäntavaksi. Ikääntyvä yhteiskuntamme ei kestä nuoren sukupolven menettämistä työmarkkinoiden ulkopuolelle. 

Syrjäytymisvaara on nyt todellinen ja koskettaa nopeasti kasvavaa joukkoa nuoristamme. Nyt on välttämätöntä etsiä mallit, joilla vaikka "kädestä pitäen" ohjataan nuoret mielekkään tekemisen pariin. 

Valtiovarainministeriön esitystä ensi vuoden budjetiksi on parannettava ottamalla nuorisotyöttömyys erityispainopisteeksi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi opiskelu-, oppisopimus- ja työharjoittelupaikkojen tuntuvaa lisäämistä. Voimakas panostaminen nuoriin nyt on samalla parasta tulevaisuuspolitiikkaa." 

Lisätietoja:      Antti Kaikkonen, puh. 050 511 3160