Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

Kannanotto 8.9.2009: Asuntovelkojen verovähennysoikeus säilytettävä!


Keskustan asuntopoliittisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kaikkonen:

Asuntovelkojen verovähennysoikeus säilytettävä!

"Verojärjestelmäämme uudistava verotyöryhmä esitteli eilen keinojaan parantaa valtiontaloutta ja saattaa julkinen talous kestävälle pohjalle. Paineita tulee monesta suunnasta: meneillään olevan laman johdosta valtio velkaantuu nopeasti ja väestön ikääntyminen huonontaa merkittävästi huoltosuhdettamme.

Yhtenä ehdotuksena esitettiin asuntovelan korkojen vähennysoikeudesta luopumista. Velkojen verovähennysoikeuden vaikutus valtion tuloihin on noin 490 miljoonaa euroa.

Asuntolainojen verovähennysoikeutta ei tule poistaa. Sadat tuhannet suomalaiset ovat rakentaneet oman taloussuunnittelunsa vuosiksi osittain sen varaan. Nopeat muutokset asiassa ajaisivat monet taloudelliseen ahdinkoon.

Ongelmalliseksi verovähennysoikeuden poistamisen tekee myös suomalaisen asumisen kalleus. Tilanne on vuosien saatossa vain huonontunut, jos vertailukohdaksi otetaan asumiseen käytettyjen tulojen osuus kokonaistuloista. Vaikka asummekin hieman väljemmin kuin ennen, yhä suurempi osa ihmisten tuloista menee asumiseen."


Lisätietoja:


Antti Kaikkonen, 050 511 3160