Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

Kaikkonen kysyi asunnottomuuden lisääntymisestä

Kirjallinen kysymys asunnottomuuden lisääntymisestä

Eduskunnan puhemiehelle

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n kunnille tekemän asuntomarkkinakyselyn mukaan yksinäisten asunnottomien määrä on viime vuoden marraskuuhun mennessä lisääntynyt yli 400 henkilöllä sitä edelliseen vuoteen verrattuna. Vuoden 2008 lopulla maassamme arvioitiin olevan yhteensä 8000 yksinäistä asunnotonta henkilöä ja noin 300 perhettä.

Pääministeri Vanhasen II hallituksen ohjelman pohjalta on valmisteltu pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelma vuosille 2008–2011. Sen tavoitteena on, että pitkäaikaisasunnottomuus puolittuu vuoteen 2011 mennessä. Tuoreimpien tietojen valossa näyttää valitettavasti siltä, että tavoitteeseen ei päästä.

Asunnottomuus on yksi hyvinvointiyhteiskuntamme pahimmista häpeätahroista. On välttämätöntä, että hallitus saa aikaan tuloksia sen vähentämisessä.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Miten on mahdollista, että asunnottomuus on lisääntynyt ja mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta asunnottomuus saataisiin pikaisesti vähenemään?

 

Helsingissä 21 päivänä lokakuuta 2009

Antti Kaikkonen /kesk