Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977206 kpl
Share |

Valtion tuki sähköautoihin moninkertaistettava!

REFERAATTI (julkaistavissa klo 11)
 
Kansanedustaja Antti Kaikkonen sähköautomessuilla Helsingissä 7.11.2009:
Valtion tuki sähköautoihin moninkertaistettava!
 
”Maailman autokanta kasvaa tuoreimpienkin arvioiden valossa erittäin rajulla tahdilla lähivuodet ja lähivuosikymmenet. Tämä aiheuttaa uuden haasteen ilmastopolitiikalle. Jo nyt liikenne aiheuttaa neljänneksen maailman hiilidioksidipäästöistä. On välttämätöntä kehittää ratkaisuja, jotka ovat nykyistä autokantaa ympäristöystävällisempiä. Erityinen mahdollisuus on sähköautoissa, mikä avaa myös Suomelle loistavia kehitysmahdollisuuksia.
 
Valtion tutkimus- ja kehitysmäärärahat sähköautoteknologiaan ovat tällä hetkellä noin neljä miljoonaa euroa vuodessa. Tämä taso olisi syytä ripeästi moninkertaistaa. Vahva panostus sähköautoihin juuri nyt voisi tehdä Suomesta yhden johtavista sähköautoteknologian osaajista. Meillä on jo nyt lupaavaa osaamista, mutta sähköautoihin liittyvä valtava potentiaali on vielä hyödyntämättä. Valtion kannattaa nyt voimakkaasti tukea alan kehittymistä. Sektorin kehitys on maailmalla nopeaa. Jos emme toimi nyt, vaarana on jäädä sähköauto-osaamisessa jälkijunaan.
 
Sähköautokannan kasvua myös Suomessa kannattaa edistää. Tähän tarvitaan verotuksellisia ratkaisuja, kuten sähköautojen käyttövoimaveron poistoa. Myös kunnat ja kaupungit voisivat tarjota porkkanoita ympäristöystävällisille autoille, esimerkiksi pysäköintietuisuuksia.”

 
 
Lisätietoja:
 
kansanedustaja, eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen Antti Kaikkonen, p. 050 511 3160