Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977199 kpl
Share |

Yhteispohjoismainen rokotetuotanto uuteen selvitykseen

 

KANNANOTTO (julkaistavissa heti)
20.11.2009
 
 
Eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk):
Yhteispohjoismainen rokotetuotanto uuteen selvitykseen
 
- Sikainfluenssa-aalto on antanut vakavan aiheen yhteispohjoismaisen rokotetuotannon käynnistämiselle. Nykyinen epidemia ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kulkutauti, joka maapalloa ja Suomeakin riivaa. Siksi varautumista seuraavaan on syytä tehostaa. Yhteispohjoismaisella tai pohjoiseurooppalaisella rokotteiden valmistuksella olisi ainakin 25 miljoonan ihmisen valmiit markkinat, käytännössä suuremmatkin.
 
- Nykytilanteessa rokotteet hankitaan kaupallisilta valmistajilta siihen tahtiin kuin niitä markkinoilta onnistutaan saamaan. Kuluneen syksyn aikana on valitettavalla tavalla nähty, että tahti on liian hidas.
 
- On selvää, että rokotetuotannon aloittaminen ja ylläpitäminen on kallista, uusien rokotteiden kehittämisestä puhumattakaan. Oikeanlaisten, oikeaan aikaan saatavissa olevien rokotteiden arvoa ei kuitenkaan voi mitata pelkästään rahassa. Tällä hetkellä Pohjoismaissa tai Baltiassa ei ole omaa rokotetuotantoa. Yhteistuotantoa on aikanaan selvitetty, mutta hanke hautautui. Riskit ja uhkat ovat silti edelleen olemassa, mikä maan hallituksenkin on syytä muistaa. Kansalaisten terveyden ja turvallisuuden vuoksi yhteispohjoismaisen tuotannon käynnistämistä on vakavasti ryhdyttävä uudelleen selvittämään.
 
 
Lisätietoja:      Antti Kaikkonen, puh. 050 511 3160