Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

REFERAATTI

Kaikkonen: Rehn komission varapuheenjohtajaksi ja energiakomissaariksi

Puhetilaisuus Helsingissä 25.11. klo 17 (julkaistavissa klo 17)

Eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan Suomen komissaarille Olli Rehnille sopisi seuraavassa komissiossa varapuheenjohtajan paikka ja energiasalkku.

”Energiapolitiikan merkitys on viime vuosina kasvanut huomattavasti niin EU:n sisäpolitiikassa, ilmastopolitiikassa kuin EU:n ulkosuhteissakin. EU:n ja Venäjän suhteilla on suuri merkitys Euroopan energiansaannin turvaamisen kannalta. Unionin näkökulmasta onkin tärkeää, että seuraava energiakomissaari tulee maasta, jolla on kokemusta Venäjän kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Komissaari Rehn sopisi EU:n energiakomissaarin tehtävään erinomaisesti”, Kaikkonen sanoo.

”Euroopan konservatiivien saatua komission puheenjohtajan ja Eurooppa-neuvoston pysyvän puheenjohtajan paikat ja sosialistin tullessa nimitetyksi ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkeaksi edustajaksi ja yhdeksi komission varapuheenjohtajaksi, Euroopan liberaalidemokraattien on perusteltua saada seuraavassa komissiossa painavat salkut ja asema komission puheenjohtajistossa. Vanhasen hallituksen on syytä ajaa Rehniä asemiin täydellä voimalla jo tehdyn työn lisäksi juuri nyt, lähipäivien aikana, sillä salkkujako ratkeaa pian. Kokeneena ja arvostettuna komissaarina Rehn sopisi komission varapuheenjohtajan paikalle ja tärkeän energiasalkun haltijaksi.”, Kaikkonen ehdottaa.

 

Lisätietoja: Antti Kaikkonen, p. 050-511 3160