Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

REFERAATTI 11.1.2010

(julkaistavissa heti)

Kansanedustaja Antti Kaikkonen Porvoossa:

Malmin lentokenttä pysyköön paikallaan!

 

”Liikenne- ja viestintäministeriössä on edelleen käynnissä selvitys Malmin lentokentän tulevaisuuteen liittyen. Nykytilanteen vaihtoehtona on uusi kenttä, luultavimmin Mäntsälän tai Porvoon alueelta. Molemmissa kunnissa on vahvaa paikallista vastustusta hankkeille.

Järkisyyt ja luonnonarvojen huomiointi puoltavat Malmin kentän pitämistä paikoillaan. Malmilla on jo tarvittava infrastruktuuri, ja yhteydet kentälle ovat erinomaiset. On vaikea kuvitella kentälle nykyistä parempaa sijaintia.

Helsingin kaupungilla ei ole enää polttavaa tarvetta saada lentokentän aluetta asuinrakentamiseen. Helsinki on jo saanut osan Sipoota ja myös muita kaupungin alueita on vapautumassa asuntokäyttöön Vuosaaren sataman valmistumisen myötä.

Sekä Porvoossa että Mäntsälässä lentokenttä toisi huomattavan melu- ja saasteongelman, sekä pilaisi ison palan uusmaalaista maaseutua.

Taloudelliset seikat puoltavat Malmin kentän jatkamista nykyisellä paikallaan. Kuntien taloustilanne ei mahdollista kentän vaatimia taloudellisia suurinvestointeja. Uudelle kentälle ei ole olemassa maksajaa. On toivottavaa, että liikenne- ja viestintäministeriö laittaa pikaisesti jäitä hattuun Malmin lentokentän siirtohankkeille.” 

Lisätietoja:      Antti Kaikkonen, puh.050 511 3160