Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977527 kpl
Share |

Kannanotto: Valio takaisin HOK-Elannon pieniinkin kauppoihin

 

Kansanedustaja, HOK-Elannon edustajiston jäsen Antti Kaikkonen:

Valio takaisin HOK-Elannon pieniinkin kauppoihin

 

Kansanedustaja, HOK-Elannon edustajiston jäsen Antti Kaikkonen hyväksy Suomen suurimman osuuskaupan HOK-Elannon päätöstä hankkia maito Arla Ingmanilta. Valion maidot poistuvat HOK-Elannon kauppojen valikoimista erikoismaitoja lukuun ottamatta. Päätöstä on perusteltu edullisemmalla hinnalla ja logistisilla eduilla. Vain Prismoissa valikoima pysyy laajempana.

 ”Suomalaisen maidontuotannon ja suomalaisten tuotemerkkien puolustajana en tätä hyväksy. Kotimaista elintarviketuotantoa on puolustettava kaikin tavoin.”, Kaikkonen toteaa.

 HOK-Elannon vastuullisuusperiaatteissa todetaan, että "Osuuskaupat osallistuvat monin tavoin toimialueidensa taloudellisen, kulttuurisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen." Periaatteissa korostetaan muiden muassa vastuullisuutta, toimintaa hyvinvoinnin lisäämiseksi sekä huolenpitoa asiakkaista ja ympäristöstä.

 ”Mielestäni HOK-Elannon maitopäätös on täysin ristiriidassa osuuskunnan periaatteiden kanssa. Valio on Suomen kansallisen maitotuotannon kulmakivi. Sen tuotteet tulee saada takaisin kuluttajien saataville HOK-Elannon pieniinkin kauppoihin”, Kaikkonen vaatii.

 Lisätiedot: Antti Kaikkonen puh. 050 511 3160