Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977528 kpl
Share |

Kirjallinen kysymys pienyrittäjien asemasta kauppakeskuksissa

KIRJALLINEN KYSYMYS

Pienyrittäjien asema kauppakeskuksissa

Eduskunnan puhemiehelle

 

Kauppakeskuksissa toimiville pienyrittäjille vahvistettiin yksi vapaapäivä viikossa kaupan aukiolojen vapauttamisen yhteydessä. Asia ei kuitenkaan ole toteutunut käytännön tasolla. Monet kauppakeskuksissa toimivat pienyrittäjät ovat joutuneet tilanteeseen, jossa heitä uhataan jopa kymmenien prosenttien vuokran korotuksilla, jos he eivät suostu pitämään yritystään auki seitsemänä päivänä viikossa.

 

Tilanne on pienyrittäjien kannalta varsin vaikea, sillä vaihtoehtoina on seitsemänpäiväinen työviikko tai työntekijöiden palkkaaminen. Ensiksi mainittu on yrittäjän jaksamisen kannalta kohtuuton ja jälkimmäinen taloudellisesti mahdotonta useissa tapauksissa.

 

 

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

 

Mitä toimenpiteitä tai lainsäädännön muutoksia hallitus aikoo tehdä, jotta pienyrittäjät voivat kohtuullisin ehdoin toimia kauppakeskuksissa kuutena päivänä viikossa?

 

Helsingissä 4. päivänä kesäkuuta 2010

Antti Kaikkonen /kesk