Osuustoimintaa

21.04.2016

Olen parhaillaan liittymässä myös paikalliseen valokuituosuuskuntaan, joka vetää tämän vuoden aikana meidän kulmille valokuituyhteydet sitä haluaville kiinteistöille.

Pankkimaailmasta tunnettu osuusliike on tietenkin Osuuspankki.

Osuustoiminta on mielestäni hyvä malli moneenkin tilanteeseen ja uusiakin osuuskuntia kannattaa monessa kohtaa perustaa. Osuustoiminta hyödyttää sen omistajia ja käyttäjiä. Voitot eivät valu ulkomaille.

HOK-Elantoa haluan kehittää eettisesti ja ekologisesti ja muutoinkin vastuullisesti toimivana kauppaketjuna, joka tarjoaa hyvää laatua ja kohtuuhinnat. Pidän tärkeänä, että HOK-Elanto voisi myös suosia kotimaista ruuantuotantoa ja muutenkin kotimaisuutta ja paikallisuutta.

En näe tarvetta sille, että ainakaan kovin monta hypermarkkettia enää rakennetaan toimialueelle. Toimivat lähipalvelut ovat monessa kohtaa tärkeämpiä.

HOK-Elannon markkina-asema on nyt jo vahva. Mielestäni pitää välttää sen vahvistamista enää kovin paljoa. Myös kilpailijoille pitää olla tilaa, koska yleensä ottaen se on kuluttajan etu.

Uskoisin tuntevani myös asiakkaan näkökulmaa, sillä perheemme työnjako on sellainen, että käyn usein hoitamassa talouden kauppaä-asiat. Tiedän, mitä maksaa vaikkapa jauheliha, omenat tai maitolitra.

Jos Sinulla on HOK-Elannon vaaleissa äänioikeus, ja haluat edustajistoon ehdokkaan, joka tuntee toimialueen, tietää, mistä puhutaan ja saa suunsa auki tarvittassa, pistä harkintaan numeroni 946.