Hyvää Uutta Vuotta

29.12.2017

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja uusi alkamassa. Voin sanoa, että tämä on ollut kyllä eduskuntaurani työteiiäin vuosi. Koska vanhan sanonnan mukaan laiska töitänsä luettelee, jätän luettelematta, mutta eduskuntaryhmän puheenjohtajuus on kyllä pitänyt ukon kiireisenä. Joulunpyhinä oli nyt ensimmäistä kertaa koko syksynä vähän sellaista oloa, että ehtii vähän hengähtämäänkin. Sinänsä en kyllä valita. Kestän työpainetta ja stressiä paljon paremmin kuin jouten oloa. Mutta toki ihminen välillä lepoakin tarvitsee.

Kirjoittelen tätä auton penkillä jossain Sodankylän eteläpuolella. Matka käy kohti Rovaniemeä. Kävin Sodankylässä pitämässä pienen puheen kansanedustaja Eeva-Maria Maijalan (kesk) viisikymppisillä. Kyydin Rovaniemeltä sain eduskuntaryhmämme varapuheenjohtaja Markus Lohelta, joka nytkin tuossa ratissa istuu. Jos lento on ajallaan, ehdin kotiin vielä puoliltaöin. Toisin kuin Etelä-Suomessa, täällä on melkoiset kinokset ja lisää tulee.

Niin, syksy hurahti. Jotenkin tämä ryhmäjohtajan homma on luonteeltaan yhdenlaista palomiehen hommaa. Jossain tuntuu aina joku tulipalo olevan, jota pitää lähteä sammuttamaan. Ei juuri päivää ilman ongelmaa. Mutta niitä on koetettu tässä asia kerrallaan ratkoa. Välillä varmaan onnistuttu paremmin, välillä huonommin. Siitä olen kuitenkin iloinen, että tällä hetkellä Suomen talous on saatu kasvamaan vahvemmin kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen ja työttömyys alenee nyt hyvää tahtia. Samalla valtion velkaantuminen on saatu pienenemään aivan oleellisesti ja maamme tulevaisuus näyttää nyt selvästi paremmalta kuin vielä pari vuotta sitten. Tämä luo aikanaan myös entistä parempia mahdollisuuksia huolehtia hyvinvointiyhteiskunnan palveluista aina lasten päivähoidosta koulutukseen ja terveydenhoidosta ikäihmisten vanhuuden turvaan ja heikompiosaista huolehtimiseen.

Tammikuussa pidän joitakin lomapäiviä, mutta sen lisäksi kierrän kentällä erilaisissa tapahtumissa ihmisiä tapaamassa. Enimmäkseen omassa vaalipiirissäni Uudellamaalla, mutta nähtävästi vähän muuallakin, kun kyselty on. Kiitos vain siitä. Kalenteriini päivittelen aikatauluja, kun ne tarkentuvat.

Avustajanihan on nyt vaihtumassa. Sonja Huttuselle lämmin kiitos erinomaisesta yhteistyöstä ja tsemppiä tuleviin haasteisiin. Helmikuun alussa aloittaa Jenny Hasu, jonka uskon pärjäävän tehtävässä hyvin. Nyt tammikuun koetan pärjätä ihan omin voimin. Saapa nähdä, mitä siitäkin tulee.

Hyvää Uutta vuotta toivottaen,

Antti K.