Kesäterveiset

29.06.2018

Eduskunnan kevätkausi päättyi eilen. Tänään vielä pöydän siivousta ym, ja pikkuisen sellaista vielä ensi viikollakin. Sitten hetki vapaata, kunnes taas täysi viikko tapahtumia Porin Suomi Areenassa heinäkuun puolivälissä.

Kevätkausi oli aika värikäs, välillä raskaskin. Yhtenä kappaleena siitäkin kai kuitenkin selvittiin. Varsinkin pitkään tehty sote-uudistus oli paljon esillä.

Uudistuksen tarve tunnustetaan aika laajasti. Itse asiassa kaikki nykyiset eduskuntapuolueet ovat sitä eri hallituskokoonpanoissa yrittäneet toteuttaa viimeisen 13 vuoden aikana. Aina yritys on epäonnistunut, eikä helppoa ole nytkään. Yksityiskohdista ollaan erimielisiä nytkin. 

Jos sote-uudistus ei mene nyt läpi, seuraava hallitus aloittaa sote-uudistuksen tekemisen. Jossain kohtaa vain pitäisi todeta, että tämä on nyt riittävän hyvä päätettäväksi. Katsotaan, miten syksyllä käy.

Iso asia on se, että maan talous ja työllisyys on ollut vahvassa kasvussa koko kevään. Työttömyys alenee nyt kaikkialla Suomessa. Maamme tulevaisuus näyttää nyt paljon paremmalta, kuin 2-3 vuotta sitten. Ei se yksin hallituksen ansiota ole, mutta joku rooli on myös niillä päätöksillä, mitä tämän eteen eduskunnassa on tehty, näin rohkenen väittää.

Iso uutinen on sekin, että Venäjän ja Yhdysvaltain presidentin tulevat Suomeen 16. heinäkuuta. Miksi he tapaavat juuri Suomessa?

Suomen sijainti, sotilasliittoihin kuulumattomuus, toimiva yhteiskunta ja viisas ulkopolitiikka lienevät keskeisiä syitä. Tämä on merkittävä tunnustus Suomen ulkopolitiikalle. Fiksulla toiminnalla pieni Suomi voi aina välillä vaikuttaa vähän kokoaan suuremmin. Jatketaan sillä tiellä.

Hyvää kesää!