Uutispalsta

13.2.2019Kaikkosen perinteiset ystävänpäiväkahvit 14.2.Lue lisää »12.2.2019Kaikkonen Radion YkkösaamussaLue lisää »12.2.2019Kaikkonen keskiviikkona Tietoyhteiskunta-akatemian paneelissaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:999887 kpl

Kesäinen sotekatsaus

Lauantai 8.7.2017 - Antti Kaikkonen

No menihän vielä kulunutkin viikko enemmän tai vähemmän tämän rakkaan soten, eli sosiaali- ja terveysuudistuksen kanssa. Uudistusta on yrittänyt jo useampikin hallitus erilaisilla puoluekokoonpanoilla. Mikä siinä on niin vaikeaa? Uudistus on niin iso ja merkittävä, että se tekee siitä monimutkaisen ja haastavan, vaikeankin. Jokseenkin kaikki eduskuntapuolueet kyllä tunnustavat, että tämäntapainen uudistus tarvitaan. Yksityiskohdista sitten onkin erilaisia näkemyksiä. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote

Isoja asioita

Torstai 22.12.2016 - Antti Kaikkonen

Sote- ja maakuntauudistuksesta on nyt saatu aikaan kokonaisuus, jolla sosiaali- ja terveyspalveluja voidaan parantaa ja turvata lääkäriin pääsy, hoito ja hoiva tasa-arvoisesti kaikille suomalaisille koko maassa. Ratkaisu on mittaluokaltaan historiallinen. Samaan aikaan alkaa yhä selvemmin näyttää siltä, että Suomen suunta on muuttunut kohti parempaa. Nyt talous kasvaa ja työttömyys vähenee.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote, talous, työllisyys

Suuria uudistuksia

Perjantai 20.5.2016 - Antti Kaikkonen

Päätöksenteon loppusuoralla on nyt kaksi isoa kokonaisuutta: sote-uudistus ja kilpailukykysopimus. Molemmat ovat isoja kokonaisuuksia, ja yleinen arvio on, että molempien onnistuminen on erittäin tarpeellista. Molemmat ovat myös monimutkaisia ja vaikeitakin uudistuksia, joiden eteenpäin vieminen on osoittautunut vaikeaksi. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sote, kilpailukykysopimus

Amerikkaa ja sotea

Torstai 12.11.2015 klo 10:11 - Antti Kaikkonen

Olen ollut aika lailla lennossa tässä taas jonkun aikaa. Johdin eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan delegaatiota Yhdysvallan matkalla marraskuun alussa. Kohteina olivat maailmanpolitiikan kannalta keskeiset New York ja Washington D.C. Samaan aikaan Suomessa syntyi jonkin sortin hallituskriisi sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen kanssa, eli nk. sote-ratkaisu. Onneksi siitäkin selvittiin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdysvallat, sote

Terveisiä vaalikentiltä

Sunnuntai 12.4.2015 klo 10:57 - Antti Kaikkonen

Jo yli sata vaalitilaisuutta takana, ja muutama kymmen taitaa olla vielä edessä. Osa äänestäjistä haluaa tavata ehdokkaita myös ihan livenä, ja haluan omalta osaltani tarjota siihen mahdollisimman monelle mahdollisuuden. Se on sikäli helppoa, että tykkään näistä kiertuesta. Näissä tapaa todella ison joukon ihmisiä, ja saa samalla itsekin evästyksiä työhön.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työllisyys, sote, eläkkeet

Uudenmaan uusi vuosi

Lauantai 10.1.2015 klo 13:03 - Antti Kaikkonen

Omaa vaalipiiriäni Uuttamaata koskee joukko isoja asioita, joista tehdään ratkaisuja vuonna 2015. Ratkaisuilla on iso merkitys alueemme elämään, suuntaan tai toiseen, riippuen siitä mihin päädytään. Osa ratkaisuista tehdään jo lähikuukausina, osa huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen, eli vaaleillakin on merkitystä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: uusi vuosi, metropoli, joukkoliikenne, sote, ympäristö

Metropolihuumaa

Torstai 5.6.2014 klo 13:43 - Antti Kaikkonen

Metropolialueen kuntajakoselvittäjät esittävät uutta metropolikaupunkia, johon osoitetaan nyt Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Sipoo ja lisäksi vielä Tuusulan eteläosa. Hanketta on ajettu ja ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, vaikka suurin osa edellä mainituista kunnista ei sitä halua. Virkamiesten ja kuntapäättäjien aikaa viedään hankkeeseen, jota ei ole tarkoituskaan viedä maaliin. Mitä järkeä tässä on?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metropoli, kuntauudistus, sote

Kuntavääntö jatkuu

Lauantai 18.1.2014 klo 14:47 - Antti Kaikkonen

Maan hallitus sai valmiiksi esityksensä kaupunkiseutujen kuntaliitoksista. Esityksen mukaan tiettyjen kriteerien täyttyessä voidaan toteuttaa alueellisia kansanäänestyksiä. Toisin sanoen, keskuskaupungissa ja kehyskunnassa järjestetään yhtäaikainen kansanäänestys, äänet lasketaan yhteen, ja jos enemmistö tukee liitosta, hallitus voi sellaisen määrätä.

Hyvä, ettei Suomen kuulumisesta Neuvostoliittoon aikanaan päätetty samalla kaavalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntauudistus, sote