Uutispalsta

14.1.2019Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosten takiaLue lisää »9.1.2019Kaikkonen Radion Ykkösaamussa torstainaLue lisää »7.1.2019Kaikkonen tiistaina Huomenta SuomessaLue lisää »

Pikakysely

Kannatatko uutta tiedustelulakia?

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:977206 kpl

Uudenmaan uusi vuosi

Lauantai 10.1.2015 klo 13:03 - Antti Kaikkonen

Omaa vaalipiiriäni Uuttamaata koskee joukko isoja asioita, joista tehdään ratkaisuja vuonna 2015. Ratkaisuilla on iso merkitys alueemme elämään, suuntaan tai toiseen, riippuen siitä mihin päädytään. Osa ratkaisuista tehdään jo lähikuukausina, osa huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen, eli vaaleillakin on merkitystä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: uusi vuosi, metropoli, joukkoliikenne, sote, ympäristö

Metropolihuumaa

Torstai 5.6.2014 klo 13:43 - Antti Kaikkonen

Metropolialueen kuntajakoselvittäjät esittävät uutta metropolikaupunkia, johon osoitetaan nyt Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Sipoo ja lisäksi vielä Tuusulan eteläosa. Hanketta on ajettu ja ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, vaikka suurin osa edellä mainituista kunnista ei sitä halua. Virkamiesten ja kuntapäättäjien aikaa viedään hankkeeseen, jota ei ole tarkoituskaan viedä maaliin. Mitä järkeä tässä on?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metropoli, kuntauudistus, sote

Kunnat kummissaan

Maanantai 7.10.2013 klo 10:06 - Antti Kaikkonen

Melkoista lentoa ollut pari viimeistä viikkoa, on jäänyt blogikin kirjoittamatta. Syksy on politiikassa kiireistä aikaa, erilaisia palavereita on paljon ja täysi höyry päällä. Välillä pitäisi olla kahdessa, kolmessakin paikassa yhtä aikaa. Niissä tilanteissa ei auta kuin priorisoida, vaikkei se aina helppoa olekaan. Mm. kunta-asiat ovat nyt monella tapaa tapetilla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntatalous, metropoli, talous

Metropolialueen kuntarakenne

Keskiviikko 6.3.2013 klo 12:48 - Antti Kaikkonen

Metropolialueen kuntarakenneselvittäjät tekivät sitten esityksensä. Alueellemme tarjotaan selvityksessä kahta vaihtoehtoa. Koko 14 kunnan alue olisi jatkossa vain kaksi kaupunkia, tai neljä. Melkoisia kuntamöhkäleitä siis tarjotaan.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Metropoli, Vantaa, Espoo, Kirkkonummi, Tuusula, Kerava

Metropolin meininki

Maanantai 14.1.2013 klo 11:54 - Antti Kaikkonen

Kuntaministeri Henna Virkkusen (kok) nimittämät kuusi selvittäjää ovat nyt esittäneet alustavat ehdotuksensa Helsingin seudun uudeksi kuntarakenteeksi ja metropolihallinnoksi. Alueellemme esitetään nyt todella isoja muutoksia. On keskustelun aika. Mikä on metropolin meininki?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metropolihallinto, kuntaliitokset, kuntauudistus

Metropolipolitiikkaa

Keskiviikko 10.11.2010 klo 21:56 - Antti Kaikkonen

Tämän viikon luultavasti merkittävin eduskuntakeskustelu käytiin metropolipolitiikasta. Kyse on siitä, miten puututaan Helsingin seudun ongelmiin ja miten parannetaan kuntayhteistyötä alueella. Asiasta keskusteltiin eilen täysistunnossa, jonka jälkeen selonteko lähetettiin valiokuntakäsittelyyn.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metropoli, Helsingin seutu, joukkoliikenne