Vaalivankkurit vauhdissa

24.03.2015

No nyt on vaalikampanja vauhdissa ja alkaa olla ihan tekemisen meininkiä. Tänäänkin aamuseitsemältä liikkeelle ja äsken kotiin. Yhdeksän (!) vaalitilaisuutta menestyksellisesti (?) takana. No, koko homman menestystä arvioidaan vasta vaalipäivänä. Mutta täysi rumba on siis nyt päällä ja se tuntuu mukavalta. Vaikka vauhti on kova, niin itse asiassa nautin tästä kovasti. On upeaa kiertää vaalipiiriä, tavata vanhoja tuttuja ja tehdä myös uusia tuttavuuksia. Ja evästyksiä työhön tulee joka tilaisuudesta.

Tavoitteena kampanjanssa on kiertää kaikki Uudenmaan kunnat ja kaupungit ainakin kertaalleen. Sinänsä kaikki ovat tuttuja paikkoja, sillä olen vuosien aikana käynyt kaikissa niistä monta kertaa. Työtapaani kuuluu se, että olen liikkeellä muulloinkin kuin vain vaalien alla. Tällä tavalla aion jatkaa myös tulevalla vaalikaudella, jos tulen valituksi.

Itse asiassa tämän lupasin itselleni jo aikoja sitten, kun pyrin ensimmäistä kertaa eduskuntaan. Itseäni ärsytti sellaiset poliitikot, jotka tarjoavat kyllä kahvia ja pullaa vaalien alla, mutta vaalien jälkeen heistä ei kuulu mitään. Päätin, että itse teen työn toisella tavalla. Ja näin olen tehnytkin.

Tällä kertaa vaalikiertueeseeni kuuluu toritapahtumia ja kahvilatilaisuuksia, paneeleita, markkinoita ja erilaisia vaalitenttejä, joista pari kappaletta radiossakin. Vaalimainontaa tulee olemaan sanomalehdissä, tienvarsilla ja jonkun verran netissäkin. Lisäksi jaamme talkootyönä 50 000 flyeriä eri puolille Uuttamaata. Televisiomainonnan jätämme nyt väliin, sillä se on Uudellamaalla hyvin kallista.

Jos haluat tulla jututtamaan, tsekkaa sivuilta “Antti tavattavissa”, missä olen liikkeellä. Ota rohkeasti hihasta kiinni, niin vaihdetaan ajatuksia.

Voit toki laittaa myös mailia, vastaan niihin henkilökohtaisesti. Pieni viive tässä voi kyllä olla, koska päivät ovat juuri nyt hyvin täysiä. Mutta jossain kohtaa vastaus kyllä kolahtaa.

Vaaliteemoistani voit lukea näiltä sivuilta “Eduskuntavaalit 2015” -osiosta. Toivottavasti ajatukseni ovat mielestäsi riittävässä määrin järkevän tuntuisia, jotta voit laittaa numeron 362 harkittavien joukkoon. Jos haluat enemmänkin osallistua kampanjaan, siihen löytyy vinkkejä “Tue kampanjaa” -osiosta.

Olen koettanut vastata jotakuinkin kaikkiin vaalikoneisiin. Ne sijaitsevat mielestäni viihteen ja faktan välimaastossa. Niistä saa jotain osviittaa ehdokkaan ajatuksista, varsinkin, jos lukee vastausten perustelut. Toisaalta niissä on kyse aina vain yhdestä pienestä kysymyspatteristosta. Oikeassa eduskuntatyössä pitää ottaa kantaa satoihin, jopa tuhansiin kysymyksiin. Niinpä vaalikoneita ei kannata ihan sokeasti tuijotella. Mutta toki niistä jotain hyötyä on.

Televisiosta tulee myös puolueiden puheenjohtajien vaalitenttejä nyt kiihtyvällä tahdilla. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei ehkä ole värikkäin esiintyjä, mutta järkeviä näkemyksiä hänellä kyllä on paljonkin.

Ehkä se on mahdollisessa pääministerin tehtävässä sittenkin tärkeintä. Olen mielelläni tukemassa sitä työtä, jos tulen vaaleissa valituksi.

Joskin omiakin aivoja olen ajatellut käyttää jatkossakin.